Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chléb s pâte fermentée

Chléb s pâte fermentée

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Přibližně den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi…

Tmavé raženky

Tmavé raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechny suroviny na omládek umícháme a necháme hodinu v teple místnosti pracovat.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin, umícháme těsto, které necháme hodinu vykynout…

Cibulové dalamánky

Cibulové dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat a pak, v zavřené pečce, necháme nakynout - 45 minut. Přidáme zbytek surovin a opět necháme pekárnou jen umíchat, hotově…

Pšenično-žitné rohlíky

Pšenično-žitné rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9…

Švýcarský jogurtový chléb

Švýcarský jogurtový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

O prospěšnosti jogurtu na lidské zdraví a zažívání už bylo napsáno mnoho. Jeho použití při pečení však sleduje i jiné cíle – nádherné vláčné těsto a chléb, který se…

Miras64

125 min

Grissini (preclíky)

Grissini (preclíky)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Ve vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a necháme cca 45 minut kynout.Hotové, vykynuté…

cathleen

125 min

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně…

cathleen

60 min

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně…

cathleen

60 min

Tmavý chléb

Tmavý chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, poté sypké suroviny, jako poslední přijde droždí.Zapneme ji na program Základní, stupeň opečení tmavý. Dle potřeby přisypáváme…

Chléb semínkový

Chléb semínkový

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do pekárny dáme tekuté suroviny a zasypeme sypkými.Pekárnu nastavíme na program Základní. Kontrolujeme při hnětení těsto a případně doplníme vodu nebo mouku.Po pípnutí…

Tmavý zrníčkový chleba

Tmavý zrníčkový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Základní (Klasik). …

Lněný chleba s omládkem

Lněný chleba s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…

Placky pana lesního

Placky pana lesního

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté v míse necháme asi 12-14 hodin vykynout. Sušené houby uvaříme ve vodě, vodu slijeme a vychladlou použijeme do těsta.…

1 2 3 4 5 6 14

Naposledy jste si prohlédli