Sloní žrádlo
Recept ještě nebyl hodnocenKabanos nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme najemno. Suroviny na nálev dáme do kastrůlku a prohřejeme, pak necháme vystydnout a spojíme s kabanosem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kabanos nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme najemno. Suroviny na nálev dáme do kastrůlku a prohřejeme, pak necháme vystydnout a spojíme s kabanosem a…
Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4minuty orestovat nakrájenou klobásu. Poté přidáme cibuli, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme cca 15minut. Pokud…
Všetko nakrájam na tenučké rezance….syr, kyslé uhorky, reďkovky…. Cibuľu na malé kocky. Tvar nie je až taký určujúci, pokiaľ budete robiť šalát napr. z točenej, tak…
Na oleji opražíme za stáleho miešania múku. Zalejeme mliekom podľa potreby a vymiešame hladkú hustejšiu omáčku. Osolíme, ochutíme cukrom a octom na príjemnú sladkokyslú…
Na zvoleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme kmín, několik sekund restujeme a vysypeme obsah sklenice i s nálevem. Přidáme 1 PL medu,…
Rozpustíme želatinu dle návodu, ochutíme octem, cukrem a solí-lepší je ostřejší chuť - vylijeme tímto nádobu asi půl cm - dáme ztuhnout. Uvaříme si vejce ,pokrájíme…
Cibuli očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Nakrájenou cibuli buď spaříme vroucí vodou, nebo ji na minutku vložíme do vroucí vody, aby ztratila svou palčivost, ale…
Bramboru nastrouháme na jemném struhadle. Salám a rohlík nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, přidáme strouhanku a vejce. Dle potřeby můžeme zahustit strouhankou nebo…
Zelí nakrouháme na nudličky, červenou papriku nakrájíme na kostičky a vsypeme sterilovanou kukuřici, vzniklou směs osolíme, opepříme a zakápneme olejem, promícháme a…
Pod názvem čumfurt se skrývá rychlý salát, který připravíme z párku nebo buřtu nakrájeného na kolečka. Uzeninu smícháme s nakrájenou okurkou, paprikou a rajčaty a…
Zbylo vám z polévky vařené hovězí maso? Připravte k němu jednoduchou krémovou omáčku z toustového chleba, mascarpone, žloutků, majonézy a pažitky a vychutnejte si ho s…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Maso: Kachnu osolíme (promneme a vetřeme do kůže), pokmínujeme, dáme na pekáč, který jen lehce vytřeme sádlem a dáme péct na 200 stupňů dle velikosti kachny. Během…
Do vody nalejeme nálev z oboch konzerv, pridáme pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme 3-4 lístky bobkového listu a necháme zovrieť. Ke´d polievka začne vrieť pridáme oba…
Na sádle osmahneme cibuli a kostičky špekáčků (i ty pustí tuk, tak to se sádlem nepřehánět), pak přidáme papriku, necháme ji jen pustit barvu a hned zalijeme vývarem…
Vykostěnou uzenou krkovici a oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na lžíci oleje orestujeme třetinu cibule dozlatova, přidáme krkovici, rozetřený česnek a…
Zelí najemno nakrouháme, vydatně osolíme (asi 1 lžíci soli), promneme a necháme odstát. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme na vzduchu…
Zelí nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou šunku, cibulky nadrobno nasekané i s natí a scezený hrášek.Majonézu smícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem, octem a…
Fazole buď uvaříme (předem namočené) doměkka nebo použijeme ty z plechovky ve slaném nálevu (slijeme a necháme okapat).V misce smícháme fazole s nadrobno pokrájenou…
Od maminky nebo babičky chutnalo vždy každé jídlo nejlépe. A není divu, vždyť vařily podle léty prověřených receptů, které se předávají z generace na generaci. Jeden…
Plátky masa zbavíme blan a rozkrojíme tak, abychom je rozevřeli, pokud se to nepodaří, nevadí, uděláme dva menší řízky z jedné porce.Maso položíme na folii a folií ho…
Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v…
V sezóně zvané "Sousede, nechceš pár cuket?" se snažíme tuto oblíbenou a všestranně použitelnou zeleninu připravovat na všechny způsoby. Jedním z takových jídel je ostré…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 25. 5. 2024 19:13
Přidáno 25. 5. 2024 09:41
Francouzský sýr brie miloval už císař Karel Veliký, i když na něm málem zničil to nejlepší!
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Jak na perfektní kynutý závin: Recept na univerzální těsto, tipy na sladké i slané náplně a triky na správné zabalení