Šťovíková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce jako na bramboračku, přilijeme vodu, dáme koření a dáme vařit. Cibuli na oleji necháme zesklovatět a přidáme do toho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce jako na bramboračku, přilijeme vodu, dáme koření a dáme vařit. Cibuli na oleji necháme zesklovatět a přidáme do toho…
1. Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout…
Do kastrůlku dáme ocet, cukr, rozdrobíme bujón a slabým varem vaříme 2minuty. Necháme chvilku zchladnout, vsypeme želatinu, vidličkou rozmícháme a necháme nabobtnat. …
Žloutky posolíme, opepříme a za stálého šlehání přikapáváme olej. Kdyz majonéza houstne, přikapeme ocet a nakonec majonézu zředíme horkou vodou, která zamezí sražení.…
Do domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv programu.Na těsto připravíme…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené okurky, utřený česnek, zelenou cibulku, olej, sůl, pepř podle chuti, zakysanou smetanu a…
Z oleje, cibule a mouky uděláme jíšku, přisypeme papriku, zalijeme a vaříme. Přidáme pokrájené brambory, papriky na proužky, protlak, bobkový list a sůl a vaříme téměř…
Vše v misce rukou zpracujeme do hladké hmoty a tvoříme kuličky asi 3 cm velké a hned je obalujeme v hladké mouce nebo škrobu. Smažíme ve friťáku nebo na pánvi ve vyšší…
Čočku propláchneme a hodinu namočíme v dvojnásobném množství vody, co je čočky. Pak dáme vařit, dokud není čočka měkká. Lze dolít vodu dle potřeby (ale pouze vařící,…
Na hrubém struhadle nastrouháme mrkev a celer a zvlášť bramboru. Je možné použít i mraženou směs pod svíčkovou a mít tyto suroviny jen nakrájené na kostičky (ale pořádně…
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme (kromě rajčat).Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme (pepř zatlačíme do masa) a důkladně obalíme v mouce.V kastrole rozehřejeme olej…
Salát s krutonky z tmavého chleba opečenými na olivovém oleji a ochucenými bazalkou zdvihne běžný salát o několik stupínků výše k chuťovému nebi. A přidáte-li do…
Příprava tohoto jídla je sice trochu náročnější, výsledek ale stojí za to. Měkké a šťavnaté plátky masa z divočáka, výrazná omáčka ochucená lesními houbami a nekynuté…
Zelí nakrouháme v robotu (popřípadě V krouhač) na jemno. Přidáme cukr, sůl, zamícháme a necháme odstát do doby, než zelí začne plakat (pustí šťávu).Pak přidáme ocet.…
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme asi na 10 minut povařit do osolené, oslazené a okyselené vody s kořením. Necháme vychladnout a přidáme olej.
Na pekáček nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí.Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou.Podlijeme…
Nejprve připravíme maso. Záleží na každém, jaké maso si zvolí. Můžou být křidýlka, stehýnka, ale já zvolila kuřecí prsa.Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.…
Do hrnce dáme brambory,zalijeme vodou, jen aby byly potopené a uvaříme do měka. Kyšku přelijeme do většího hrnku, přidáme mouku, žloutek, sůl a půl hrnku mléka a vše…
Do pekárny nalijeme nejprve odměřené množství vody, přidáme lžíci octa, 2,5 lžičky soli, hladkou mouku smíchanou s žitnou chlebovou moukou,chlebové koření,2 lžíce…
Do mísy vsypeme obě mouky, sůl, kmín a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme lžičkou cukru a přilijeme vlažnou vodou (všechnu). Necháme…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
V hrnci si na másle zesklovazíme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře…
Postup přípravy je podobný, jako u koprovky klasické, jen prostě úplně zapomeňte na mouku. V hrnci si rozpustíme máslo, do něj přihodíme nasekaný kopr a na drobné…