Vepřová panenka ve smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Sýry podélně prokrojte. Jednu stranu posypte medvědím česnekem. V sezóně můžete posypat nakrájenými čerstvými listy. Druhou stranu posypte lehce čerstvě mletým pepřem.…
Pokud vám přebývají doma nějaké přezrálé banány, není nic jednoduššího než je použít na přípravu výborného kyprého, ale také hodně sytého sladkého chlebíčku. Mrkev a…
Tradičním moučníkem k nedělní kávičce je zpravidla něco pečeného. Inspirujte se tímto receptem a připravte pro rodinu skvělou a jednoduchou bábovku s příchutí známé…
Asijské potraviny si u nás získávají stále větší oblibu. Většina přísad se již dá nakoupit ve specializovaných obchodech, některé i v supermarketech a tak si asijská…
Houby namočíme nejméně na půl hodiny, lépe na hodinu do studené vody. Poté je scedíme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme trochu…
Na oleji mírně osmažíme pórek nakrájený na kolečka, přidáme nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený řapíkatý celer a nakonec na nudličky nakrájenou hlívu.Osolíme, opepříme…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do zlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky, orestujeme a poprášíme Mexickým kořením. Zamícháme, přidáme…
Vepřové krkovičky s kostí vydatně z obou stran potřeme vyrobenou směsí ze soli, pepře, drceného kmínu, majoránky a červené papriky smíchané s 1 dl slunečnicového oleje.…
Troubu předehřeji na 170 stupňů. Vejce ušlehám s olejem do pěny a postupně přidám všechny sypké ingredience. Nakonec přiliji mléko a přidám nahrubo nastrouhaná…
Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka.Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat.Z…
Snadný hrnkový perník s jablky, který připraví i začátečník. Jablka máme v kuchyni prakticky celoročně, takže se takový perník nabízí jako nejsnadnější moučník na víkend…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná, přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři ještě můžete posypat…
Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a opečeme. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile maso ztratí "syrovou barvu", přidáme protlak,…
Do hrníčku dáme hladkou mouku, špetku soli, cukr, špetku mleté skořice a kakao. Promícháme.Poté přidáme olej a vodu. A zase promícháme.Dáme do mikrovlné trouby na 800 W…
1. Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na troše oleje dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple. 2. Do stejné pánve vlejeme víno a necháme zcela…
Nejdříve uděláme majonézu. Do vyšší úzké nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno. Zapneme a pomalým tahem zvedáme, a opět zpátky dolů. Pár krát…
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě 20 minut. Scedíme, necháme vychladnout a poté z nich dobře vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce smícháme s hořčicí, polévkovým…
Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky …
Na slavnostní občerstvení nebo jen tak na večeři si můžete snadno připravit tuto chutnou pomazánku. Je plná sýru a mrkve. Její chuť doladí také majonéza, kterou můžete…
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí …
Na pánev nalijeme slunečnicový olej dáme smažit zeleninu. Až se osmaží tak přidáme rýži a přidáme sójovou omáčku a rozmícháme. V hrnečku vajíčka rozmícháme. Rozhrneme…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Deset levných polévek, které zasytí i zahřejí: Čočková s klobáskou, hrstková nebo zelňačka přijdou vhod
Pažitková omáčka: Rakouská pikantní omáčka s křenem se podobá majonéze a báječně doplňuje šťavnatou hovězí špičku
Nejlepší polevy na cukroví: Jak na hříšně čokoládovou nebo hladkou citronovou?