Kuřecí stehna s brokolicovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenPečená kuřecí stehna jsou díky snadné přípravě velmi oblíbeným pokrmem. Zkuste je vylepšit skvělou brokolicovou nádivkou, a z obyčejného jídla se rázem stane sváteční…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečená kuřecí stehna jsou díky snadné přípravě velmi oblíbeným pokrmem. Zkuste je vylepšit skvělou brokolicovou nádivkou, a z obyčejného jídla se rázem stane sváteční…
Slané koláče jsou vydatné a dobře zasytí, jsou tak skvělé jako svačina nebo jako oběd třeba do práce. Slaný koláč z bramborového těsta, s květákem, šunkou a růžičkovou…
Symbolem českých Velikonoc je bezesporu beránek, hojně pocukrovaný a s ovázanou mašličkou kolem krku. Každá hospodyňka na něj má svůj osvědčený recept. Nejen začátečníci…
Kuřecí maso díky své jemné chuti nabízí nepřeberné množství možností, s čím jej zkombinovat a do jakého jídla použít. Dozlatova usmažené řízky z kousků masa smíchaných s…
Telecí hrudí je nadívané slaninovou nádivkou a prokládané fazolkami. Příprava je snadná a vznikne krásné sváteční jídlo, které můžete podávat při každé příležitosti.…
Tento salát připravíme během chvilky. Stačí nám k tomu čerstvá zelenina, voňavé bylinky, vejce uvařená natvrdo a trochu oleje a citronové šťávy. Ve svěží chuti salátu…
Snadné omáčky jsou skvělé k těstovinám, bramborám, knedlíkům či masu. Zejména na jaře si pak můžeme připravit třeba tuto smetanovou z medvědího česneku. Jeho aromatickou…
Mladými jarními kopřivami můžete ozvláštnit téměř jakýkoliv pokrm. Hodí se i do jednoduché směsi z kuřecího masa, kterou můžeme podávat s oblíbenou přílohou, třeba…
Vepřová pečeně s křupavou krustou je krásné sváteční jídlo, snadné na přípravu, ale efektní na řezu i na talíři. Křupavá krustička přímo vybízí k zakrojení do šťavnatého…
Opláchnuté a okapané žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka a oboje podusíme na oleji. Průběžně přidáme i protlak, pepř a sůl.Po vychladnutí přidáme šunku,…
K vyváženému jídelníčku patří také pravidelné zařazování ryb. Nemusí se jednat o speciality, můžete vyzkoušet třeba rybu s omáčkou, podle tohoto receptu. Orestované…
Jemně kořeněné libečkové pesto, které skvěle doplňuje měkké a nadýchané noky, je rychlou a chutnou volbou pro každou příležitost. Tento pokrm spojuje svěžest bylinek s…
Je tradováno, že polévka je základ dne. Můžeme ji uvařit prakticky z jakékoliv suroviny, co máme ve spíži. Na tuto polévku bude potřeba cibule, vývar a víno. Snadnou…
Smažené placičky jsou skvělým pohoštěním nebo snadnou a výživnou večeří. K uvařeným bramborám přidejte cuketu, cizrnovou mouku a kopřivy, dochuťte jako tradiční…
Chuť jehněčí pečínky vynikne zejména díky nenáročné úpravě. Plát masa srolovaný do úhledného balíčku doplní česnek a tymián. Společně je upečeme a z výpeku pak…
Jedním z tradičních velikonočních moučníků je beránek. Vláčného a nadýchaného beránka tentokrát připravíme s chutí vanilky a vůní citrusové kůry. Jeho příprava je snadná…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Černý bez již kvete a recept na kosmatice, nebo-li smažené květy černého bezu v těstíčku, začíná být aktuální. Připravit je můžete i nasladko, potřené borůvkovou…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Chřest je mnohdy vnímán jako velmi nákladná surovina, která potřebuje složitou přípravu. Tento recept vám dokáže pravý opak. Kousky chřestu doplníme vajíčkem a tvrdým…
Tato příprava medvědího česneku je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek…
Tato příprava medvědího česneku je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek…
Pokud si chcete připravit rychlý a zároveň zdravý oběd, sáhněte po játrech. Jejich úprava se zeleninou je trochu nezvyklá, ale velmi chutná. Příprava navíc není vůbec…
Zkuste letos místo tradičního beránka upéct velikonočního zajíčka! Je nadýchaný, voňavý a díky lesklé polevě z vaječného likéru skvěle chutná i vypadá. Upečte si tuto…