Kuře pečené na cizrně s hříbky
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá kuřecí stehna pečená na voňavé směsi cizrny, sušených hříbků, celeru a česneku, podlitá vývarem a zjemněná máslem. Výživné jídlo plné bílkovin, vlákniny a chutí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá kuřecí stehna pečená na voňavé směsi cizrny, sušených hříbků, celeru a česneku, podlitá vývarem a zjemněná máslem. Výživné jídlo plné bílkovin, vlákniny a chutí…
Tento recept vrací na stůl téměř zapomenutou hvězdu našich zahrad. Z nastrouhaného patizonu, mrkve a šunky připravíme husté těsto, ze kterého usmažíme zlatavé placičky.…
Spojení nastrouhaných jablek a voňavých vlašských ořechů vytváří vláčné řezy, které se doslova rozplývají na jazyku. Tento jednoduchý moučník je ideální k odpolednímu…
Králičí stehna na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem jsou elegantní způsob, jak proměnit běžné suroviny ve sváteční pokrm. Maso se marinuje v aromatické směsi s…
Křehké hlavičky bedel ve voňavé marinádě se zázvorem dostávají při smažení zlatavou krustu a nečekaně výraznou chuť. Jednoduchá úprava promění obyčejné bedly v…
Perníky mají mezi českými moučníky svoji tradici. Vyzkoušeli jste však někdy už připravit perník z cukety? Jemně nastrouhaná dodá těstu potřebnou vláčnost a na chuti…
Ostružinový sen je svěží vrstvený dezert, kde se vláčné těsto snoubí se šťavnatými ostružinami, jemnou smetanovou vrstvou a lesklou želatinou. Vypadá slavnostně, a…
Pikantní kuřecí stehna s nádechem orientu. Voní medem a šťáva hraje sladkokyselou chutí jablek ve spojení s křupavými ořechy a rozinkami. Podáváme s rýžovými nudlemi či…
Jako předkrm či menší jídlo je často podáváno hovězí carpaccio. Vyzkoušejte však odlehčit svému trávení a připravit si tuto pochoutku v bezmasé verzi. Tenké plátky z…
Nadýchaný jablečný sníh a vláčné těsto tvoří spolu dokonalou kombinaci, která si získá srdce každého milovníka sladkého. Vyzkoušejte recept, který je jednoduchý, rychlý…
Hlíva s paprikou a slaninou je jednoduché, ale výrazně ochucené jídlo. Šťavnatá hlíva se propojí s křupavou slaninou a sladkou paprikou, česnek dodá vůni a petrželka…
Nejprve lehký piškot, na něj voňavá ovocná vrstva z ostružin a pudinku, a nakonec nadýchaný tvarohový krém se šlehačkou. Dezert, který působí slavnostně, ale zvládnete…
Zapečená směs růžičkových kapustiček, brambor, šunky a vajec se strouhaným sýrem tvoří vydatnou kombinaci, která zahřeje i zasytí. Tento jednoduchý recept je ideální…
Matcha jsou rozemleté lístky zeleného čaje, který obsahuje kofein. Ten se na rozdíl od kávy uvolňuje postupně. Najdete v něm také množství antioxidantů. Této buchtě…
Růžičková kapusta připravená v mikrovlnné troubě je hotová během pár minut a neztrácí nic ze své chuti ani vitamínů. Jednoduchý recept, který se hodí jako lehká příloha…
Spojení červené řepy a brambor je chutné a navzájem se tyto dvě suroviny dobře doplňují. Upečená kolečka řepy s česnekovým olejem mohou být spolu s pečenými bramborami…
Voňavá medová buchta, ve které se sladkost jablek mísí s medem, skořicí a rozinkami. Jednoduchý a vláčný moučník, který při pečení rozvoní celý dům a je ideální ke kávě…
Játra patří mezi suroviny, které buď milujete nebo nemáte rádi. Pokud patříte k první skupině, neváhejte si připravit dokonalé špízy. K játrům přidáme papriku, uzeninu a…
Úžasně voňavá kakaová bábovka s jablky a čokoládou přímo láká k ochutnání. Díky jablkům je krásně šťavnatá a vláčná i druhý den. Po upečení můžeme bábovku pocukrovat a…
Bramborové knedlíky patří k nejoblíbenějším přílohám klasické české kuchyně. Snadno se připravují, skvěle chutnají a bez obav je můžete zamrazit pro pozdější využití.…
Chutné plněné vejířky jsou drobné pečené pečivo, na které můžeme těsto připravit s dostatečným předstihem. Z celozrnné mouky, karobu, medu a ovocné šťávy připravíme…
Červená řepa v netradičním kabátku. Když ji doplníte voňavým kořením, vzniknou originální placičky inspirované indickou kuchyní. Jsou lehce pikantní, plné barev i chutí.…
Křehké těsto v kombinaci s jemným krémem prostě nemá chybu. Máslové těsto předpečeme a poté naplníme krupicovým krémem s vůní rumu. Jde o ideální spojení chutí, které…
Pórek opláchneme, podélně rozřízneme a nakrájíme na půlkolečka.Ve větší části vývaru nebo vody s mletým pepřem a solí dle potřeby ho povaříme zhruba 5 minut.Mezitím z…