Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování

Suroviny 1 porce

250 g vepřových palců
sůl
pepř
Na marinádu:
2 PL olivového oleje
1 PL octu balsamico nebo červeného vinného
1 KL celého římského kmínu
1 malá chilli paprička
1 KL drceného pepře ( použila jsem " pařížský pepř" od Antonína)
svazek posekané čerstvé hladkolisté petrželky
1 KL tymiánu (lístků)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.

  2. Maso nakrájíme na silnější plátky,cca 3 cm a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme.

  3. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřené olejem.

  4. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo.

  5. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala mě omáčka chimichurri, ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada. A tak to chimichurri nazývat ani nebudu :-)

Omáčku ( marinádu) lze použít i na hovězí steak.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování

Předchozí 1 2

Tématické fráze: marinování masa na grilování vepřové palce na grilu palce recept vepřový palec marinovany vepřové palce z panenky grilování marinovane palce propichnuty prst recept z veprových palců na cm grilovane palce palce vepřová svíčková marinování červeného masa grilování palce vepřové palce top recepty recepty z vepřových palců na cm grilovane veprove palce top recepty vepřové palce pečený vepřovy palec vepřové palce recept vepřová palce z panenky pečené jak vypada veprovy palec