Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

1 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

250 g vepřových palců
sůl
pepř
Na marinádu:
2 PL olivového oleje
1 PL octu balsamico nebo červeného vinného
1 KL celého římského kmínu
1 malá chilli paprička
1 KL drceného pepře ( použila jsem " pařížský pepř" od Antonína)
svazek posekané čerstvé hladkolisté petrželky
1 KL tymiánu (lístků)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.

  2. Maso nakrájíme na silnější plátky,cca 3 cm a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme.

  3. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřené olejem.

  4. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo.

  5. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.

Poznámka

Inspirovala mě omáčka chimichurri, ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada. A tak to chimichurri nazývat ani nebudu :-)

Omáčku ( marinádu) lze použít i na hovězí steak.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 254 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Propíchnutý palec, marinovaný až po grilování

Předchozí 1 2

Tématické fráze: marinování masa na grilování vepřové palce na grilu palce recept vepřový palec marinovany vepřové palce z panenky grilování marinovane palce propichnuty prst recept z veprových palců na cm grilovane palce palce vepřová svíčková marinování červeného masa grilování palce vepřové palce top recepty recepty z vepřových palců na cm grilovane veprove palce top recepty vepřové palce pečený vepřovy palec vepřové palce recept vepřová palce z panenky pečené jak vypada veprovy palec