Kuřecí stehna na zelí s bramborami a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenJestli nemáte čas vystávat u plotny, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Kuřecí stehna s kysaným zelím a brambory pouze naskládáte do pekáčku, okořeníte, vložíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jestli nemáte čas vystávat u plotny, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Kuřecí stehna s kysaným zelím a brambory pouze naskládáte do pekáčku, okořeníte, vložíte…
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme cibulovou jíšku. Přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem a dobře promícháme.Pak přidáme…
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená…
Barva, chuť a kvalita vepřového guláše se odvíjí mimo jiné od cibulového základu. Proto si dejte záležet a cibuli pěkně osmažte dozlatova. Chuť guláše pak můžete doladit…
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Kuřecí maso ovoněné kombinací bylinek, česneku a cibule ve smetanové omáčce se hodí jako rychlá večeře nebo vydatný oběd. Pro milovníky omáček na těstoviny je to ideální…
Poctivé dušené zelí je bezesporu základem pravé české kuchyně. Karamelizovanou cibulkou a přidáním římského kmínu se sladkou paprikou dodáte tomuto tradičnímu pokrmu…
Jednoduchý recept na výbornou pečeni. Výhodou je, že vše dáme do jednoho pekáče a můžeme věnovat čas domácnosti nebo kávičce. Z trouby vytahujeme barevný, výtečný a sytý…
Smetanové omáčce s paprikou vévodí poslední roky kuře, přitom takové vepřové je chuťově mnohem bohatější. Recept je velmi jednoduchý a lahodný. Šťavnaté plátky z kýty…
Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).Masovou směs…
Hlíva ústřičná má na naše tělo doslova blahodárný vliv. Navíc se dá připravit na mnoho způsobů. Připravte si s námi snadný guláš z hlívy. je sice bez masa, ale určitě si…
Topinkových pomazánek existuje celá řada, liší se od sebe natolik, že ani základ nemusí být stejný. Základem tohoto receptu je sýr a výrazné chutě dochucovadel. Jen si…
Chcete oživit vcelku fádní sekanou novými prvky? Naplňte ji vaječnou směsí, kvalitní uzeninou a kapií. Pak dobře upečte a servírujte s vhodnou přílohou. Práce navíc se…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Skvělá křupavá dýně, skoro jako řízek. Obalená v kořeněném sýrovém trojobalu a pečená v troubě, takže si ji můžete směle vychutnat i pokud jste zrovna na dietě. Nejlépe…
Rychlý minutkový guláš z vepřové kýty nepotřebuje dlouhé dušení jako hovězí maso. Vepřové nudličky se jen krátce osmahnou, provoní paprikou, česnekem a feferonkami, a…
Játra patří mezi suroviny plné důležitých látek, zvláště železa. Umět je dobře připravit znamená významné obohacení jídelníčku za příznivou cenu. Vyzkoušejte křehká…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Recept, na kterém si pochutná celá rodina a který také zvládne naprostý začátečník v kuchyni. To je tato omáčka z kuřecího masa a mrkve. Základem omáčky jsou vařená a…
Domácí zelňačka dokáže rozehnat neduhy různého původu a často vás během chvilky postaví na nohy. Vydatná pikantní polévka se zelím, klobásou a bramborami, zjemněná…
Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky nebo měkký salám a brambory.…
Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky nebo měkký salám a brambory.…
Kuřecí stehenní řízky (pokud možno i s kůží), očistíme a nakrájíme na velikost soust. Maso osolíme, poprášíme paprikou a nakonec škrobem nebo hladkou moukou. V hluboké…
Frankfurtská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…