Babiččiny zelňáky
Recept ještě nebyl hodnocenKysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze…
Chuťově bohatá omáčka z vepřové plece a hořčice. Možná vás překvapí, že stačí jen pár surovin a přesto si skvěle pochutnáte. Doplněná rýží nebo knedlíkem bude skvělá.…
Sytá voňavá gulášová polévka potěší snad všechny chlapy. Můžete ji směle použít jako samostatný hlavní chod nebo jako vydatnou večeři po náročném dni. Máloco naláká ke…
Tradiční znojemskou omáčku s hovězím masem jistě znáte, ale už jste zkoušeli variantu s masem vepřovým? Příprava je podstatně rychlejší, ale chuť zůstává skvělá. Jako…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký…
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v…
Guláš je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině českých kuchyní. V tomto případě při jeho přípravě místo masa použijeme zdravou hlívu ústřičnou, která…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky obalené v pikantní…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském…
Aromatické olomoucké tvarůžky chutnají snad ještě lépe naložené. Trpělivost růže přináší a tak když vydržíte třítýdenní čekání, odměnou vám bude skvělá pochutina k pivu.…
Ti, kdo patří mezi milovníky aromatických sýrů, určitě ocení tuto netradiční úpravu kombinace dvou z nich - výrazných syrečků a jemnějšího camembertu. Nejlépe si …
Jste milovníci masa? Křidýlka pak nesmí na vašem stole chybět a s vynikající marinádou budou dokonalá. Hodí se k letnímu obědu z grilu i k zimní pohodové večeři. Jistě…
Křupavá topinka obložená pikantní masovou směsí, nezní to skvěle? S naším receptem tuto dobrotu připravíte snadno a rychle doma. Hodí se jako večeře, ale i jako chuťovka…
Křupavá topinka obložená pikantní masovou směsí, nezní to skvěle? S naším receptem tuto dobrotu připravíte snadno a rychle doma. Hodí se jako večeře, ale i jako chuťovka…
Milovníky této polévky odrazuje od její přípravy nelibý odér při vaření drštěk. Ale i když je už dnes možné koupit tuto polévku jako polotovar, mnozí nedají dopustit na…
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že k němu patří pár důležitých bodů, které je potřeba hlídat. Náš guláš z vepřového masa si oblíbí každá hospodyňka. Všechny suroviny…
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která…
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…