Lehce pikantní guláš z bedel
Recept ještě nebyl hodnocenBedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného…
Vypadá jako dršťkovka, chutná jako dršťkovka, ale přesto byste v této polévce nenašli ani kousek drštěk. Falešná dršťkovka se nejčastěji připravuje z hlívy, ale z kotrče…
Křupavá topinka obložená pikantní masovou směsí, nezní to skvěle? S naším receptem tuto dobrotu připravíte snadno a rychle doma. Hodí se jako večeře, ale i jako chuťovka…
Křupavá topinka obložená pikantní masovou směsí, nezní to skvěle? S naším receptem tuto dobrotu připravíte snadno a rychle doma. Hodí se jako večeře, ale i jako chuťovka…
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v…
Vepřové maso patří v české kuchyni mezi nejoblíbenější. Upravit se dá na mnoho způsobů, ale nikdy bychom chuť masa neměli přehlušit kořením a dalšími přísadami. Proto…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro…
Lahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se…
Talíř horké, syté polévky z kysaného zelí s klobáskou a bramborami přijde k chuti zejména, když potřebujeme dodat energii nebo zahřát v chladných dnech. Hotovou zelňačku…
Rychlé občerstvení si získává stále větší oblibu, zvláště mezi mladými lidmi. Pokud si stripsy zhotovíte doma, máte jistotu o jejich čerstvosti. Jistě se tyto smažené…
Guláš je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině českých kuchyní. V tomto případě při jeho přípravě místo masa použijeme zdravou hlívu ústřičnou, která…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky obalené v pikantní…
Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském…
Vepřová panenka patří mezi jemné delikátní maso, které je vhodné na minutkovou úpravu. Nepotřebuje žádné složité dochucování, nejvíce jí sluší základní chutě. Připravte…
Luštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu.…
Hledáte pochoutku k pivu? Není nic jednoduššího, než připravit tatarák z olomouckých tvarůžků. Všem se budou po této dobrotě sbíhat sliny. Ale zřejmě nebude součástí…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která…
Rolky z kuřecích prsou, plněné okořeněným vepřovým mletým masem, slaninou, čerstvou paprikou a sýrem, jsou výborným pokrmem k obědu či večeři, ale mohou posloužit také…
Směsi z kuřecího masa jsou velmi oblíbené díky své rychlé a jednoduché přípravě. Ne vždy totiž máme čas a chuť stát u plotny dlouho. Klobása dodá pokrmu lehce pikantní…
Sypká rýže, mleté maso a kyselá okurka - pamatujete si tuto klasiku ze školní jídelny? Uvařte si srbské rizoto doma, podle našeho receptu. Trik je v dostatečném množství…
Čevabčiči, pocházející z balkánského poloostrova, jsou válečky z mletého masa, v tomto receptu ozvláštněné o nastrouhaný sýr. Okořeněné mletou paprikou, česnekem a…
Celebrity, které sekly s alkoholem: Mirek Etzler, Drew Barrymore i Eva Holubová dokázali pokořit démona
Babské rady, jak vyčistit troubu: Stačí citron, jedlá soda, voda a bílý ocet, pozor musíme dát jen na správné kombinace
Královský koláč z křehkého těsta: Shora křehký a uvnitř vláčný moučník s tvarohem připravíme raz dva