Halászlé - maďarská rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i…
Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento vymazlený srnčí guláš. Příprava si vyžádá čas, ale výsledná chuť bude stát za to. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným…
Jednoduchá a rychlá večeře z cuket je ochucená česnekem, chilli a oreganem. Cuketová kolečka rozložíme, okořeníme a ke konci pečení na ně rozmístíme sýr. Cukety na…
Špagety s kečupem má rádo snad každé dítě. V tomto receptu jsou oblíbené těstoviny navíc doplněné šunkou a zapečené sýrem, což zlepší chuťový požitek a obohatí jídlo o…
Houby letos nerostou nebo do lesa máte dalekou cestu? I tak si můžete připravit výborné houbové jídlo z koupené hlívy ústřičné. Jemná smetanovo-houbová omáčka s…
I když jde o jednoduché jídlo, kombinace dušeného masa, kmínu, sladké papriky a cibule funguje skvěle. Nudličky podáváme posypané petrželkou a jako přílohu zvolíme…
Přemýšlíte, co dalšího uvařit z přebytků cuket? Vychutnejte si cuketu v tomto podání v kombinaci s kuřecím masem jako lehký oběd či večeři. Celý pokrm připravíte v…
Mleté maso se nehodí jen do sekané nebo karbanátků. Už jste někdy vyzkoušeli golubce? Jedná se o tradiční jídlo, oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji v hrnci na sádle/oleji do zlatohněda. Čím více bude cibule hnědá, tím více bude guláš tmavší. Ale musí se dát pozor,…
DODRŽET POŘADÍ POSTUPU !Na kostičky nakrájíme starší rohlíky a mírně je provlhčíme vodou. Přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, papriku, pepř, muškát,…
Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času,…
Jeden den nachystáte, dáte marinovat a další den už jen osmahnete. Rychleji to snad ani nejde. Jemné kuřecí maso namarinujete v zakysané smetaně a směsi koření, medu a…
Pikantní, kořeněná směs se žampiony, cibulí a česnekem je skvělou variantou tataráčku pro vegetariány. Žampionový tataráček se nebojíme výrazně ochutit a podáváme ho…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Kuřecí minutkový guláš je vskutku rychlý a snadný na přípravu. Hodí se jak na oběd, tak i na večeři. Šťavnaté maso a kapie spolu s feferonkami vytvoří chutný gulášek,…
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená…
Hledáte tip na rychlý a nenáročný pokrm? Uzená a pečená žebra jsou nejspíš přesně tím, co hledáte. Rychlá marináda a pak jen nechat dozlatova upéct v troubě. S chlebem a…
Pečený vepřový bůček patří k oblíbené klasice české kuchyně. Tento je pečený na cibuli a česneku, a ovoněný šalvějí. Skvěle se k němu hodí dušený špenát a bramborový…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo a necháme zezlátnout cibuli nasekanou nahrubo. Přidáme…
Pokud máte rádi snadné vaření z jednoho pekáčku, určitě oceníte tato pečená kuřecí prsa se zeleninou. Na své si přijdou zejména vyznavači zdravého stravování, protože…
- plátky naklepeme, osolíme a opepříme - na rozpáleném oleji zprudka opečeme, naskládáme do pekáče - zasypeme vrstvou pórku, nešetříme - podlijeme silným vývarem z…
Brambory omyjeme i se slupkou, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a dáme na stranu.Připravíme vyšší plech, dáme do něj trochu sádla, do něj nakrájené brambůrky, osolíme…
Nejdříve uděláme marinádu z hořčice, česneku, čili papričky, sladké papriky a koření Krkovička s česnekem.Krkovice naklepeme a velmi opatrně nasolíme, koření obsahuje…