Kuřecí maso s bazalkovým pestem a Parmazánem
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso osolíme, opepříme, okořeníme a polejeme trochou olivového oleje, který na masu rozetřeme a necháme cca 2 hodiny v lednici odležet (nemusí být, ale chuť je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso osolíme, opepříme, okořeníme a polejeme trochou olivového oleje, který na masu rozetřeme a necháme cca 2 hodiny v lednici odležet (nemusí být, ale chuť je…
Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme a vložíme růžičky květáku. Vaříme doměkka, ale květák se nesmí rozvařit, musí zůstat pevný.V pánvi rozehřejeme cca polovinu másla…
Troubu předehřejeme na 200°C. Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm. Nastrouhaný parmazán smícháme s…
V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné.…
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky natrhanou šunku a když se trochu orestuje, vsypeme očištěnou a na…
Filet stáhneme z kůže a odstraníme tučné části a případné kosti. Snažíme se nakrájet co nejtenčí plátky. Lépe to jde z hodně ztuhlého kousku. Rozložíme na talíř.…
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na větší kostky. Osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme s kořením gyros a do této směsi naložíme maso, čtvrtky žampionů a…
Troubu předehřejeme na 170-180 °C. Špagetovou dýni rozřízneme podélně napůl, osolíme, posypeme chilli vločkami nebo nakrájenou chilli papričkou a plátky česneku (ty…
Maso umeleme nebo naškrábeme najemno.Kapary a ančovičky nakrájíme najemno, parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Vše přidáme k masu, dále přidáme dijonskou hořčici,…
1-Kuracie stehna podla chuti v ( nasom pripade boli uvarene so zeleninou do polievky) potom vybrate dane na olivovy olej ochutene korenim a solovou a vyprazane do…
Kuřecí prsa očistíme a osolíme z obou stran. Nařízneme z boku kapsu, kterou naplníme nakrájenou mozzarellou. Zabalíme, aby sýr nevytékal. ( Můžeme použít párátka). Maso…
Těstoviny uvaříme dle návodu - já do salátu vařím do měkka. Prolijeme studenou vodou a dáme vykapat.Mezitím na hluboké pánvi nebo v kastrolku rozehřejeme máslo,přidáme…
Brambory uvaříme téměř do měkka, po vychladnutí přepůlíme a vydlabeme. Maso si nakrájíme na malé kousky. Žampiony také na kousky.Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso,…
Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo…
Předehřejte troubu na 150 ºC, horkovzdušnou na 130 ºC. Dejte ricottu, vejce a parmazán do mísy a mixujte tak dlouho, až se spojí v soudržnou hmotu. Přidejte bylinky, sůl…
Nejprve z uvedených surovin v mixéru uděláme pesto. Současně uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, domácí tak, jak jsme zvyklí.Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a…
Zcela zásadní ingrediencí pro tuto italskou dobrotu je pikantní salám spianata. Pizzu si ale můžeme přizpůsobit svým chutím - pokud pro nás není salám dostatečně pálivý,…
Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a necháme 10 minut odpočinout.Česnek nastrouháme najemno.Strouhanku promícháme s česnekem a…
Rychlé a chutné jídlo získáte, pokud budete následovat náš recept. Kuličky z mletého masa, dobře ochucené, v lahodné rajčatové omáčce budou slušet těstovinám všech tvarů…
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu.Rajčata necháme okapat, aby na nich nebylo velké množství oleje.Lososa a okapaná rajčata nakrájíme na nudličky. Salát…
Žampiony portobello jsou často využívány jako náhražka masa a není divu. Jejich chuť je plná, struktura šťavnatá a příprava jednoduchá a rychlá. Připravte si zapečené…
Dobré italské rizoto je dokonale krémové. Abychom toho dosáhli, je potřeba použít správný typ rýže. Toto rizoto dochutí aromatický fenykl a čerstvé lesní houby. Na závěr…
Pokud si chcete udělat jeden den bez masa a přitom si pochutnat, připravte k obědu hlívu jako řízek. Příprava je velmi snadná a díky koření má hlíva skvělou a výraznou…
Tyto těstoviny opravdu dostojí svému názvu. Jejich příprava je velmi snadná a zvládne ji i ten, co teprve v kuchyni začíná. Uvařené těstoviny spojíme se šunkou…