Kuřecí (křídla, paličky, prsa) s těstovinami pappardelle a omáčkou z gorgonzoly

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 45 min 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

4 porce, 8 křídel nebo jiné kuřecí části podle libosti
1 balíček těstovin (já pappardelle , ale i Tága nebo trubičky)
200 g gorgonzoly dolce
250 ml smetany na vaření
šalotka podle velikosti, asi tak 2 vrchovaté PL na drobno nasekat
150 g másla
sůl
mletý kmín
bílý pepř
když je, tak podle chuti nasekaná pažitka (já neměl, tak jsem nahradil sekanou natí celeru)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jak děda stárne a vnouček roste, tak na mne zkouší různé finty. Tentokrát bylo umíš sejrovou omáčku a kuře? No jasně. Tak to uvař, já to platím. Jak bylo dohodnuto, bylo nakoupeno a zaplaceno.

  2. Kuřecí křídla omyjeme, osolíme, případně možno posypat kořením zvaném Kuchárek, přidáme trošku pepře a kmínu toho mletého. Přidáme sto gramů másla, podlijeme vodou a dáme pozvolna péci do trouby. Raději přikryjeme, aby maso nebylo suché. Na plotnu postavíme hrnec s vodou, dáme vařit a osolíme - na litr vody 25 g soli. A jak voda začne vařit, tak uvaříme těstoviny. Nepíšu podle návodu, uvař podle sebe, až budou, jak jste zvyklí. Podle návodu bývají většinou tak na tři čtvrtě. Koukni do trouby, maso otoč nebo přelij výpekem. Pokud je hotové, vypni troubu a nechej přikryté.

  3. Je jasné, že se Vojtíšek motal v kuchyni, aby o něco nepřišel, hubičku má mlsnou. Vezmi kastrůlek podle zvyku. Dej tam to zbylé máslo a jak začne pěnit, dej tam tu nasekanou šalotku a nechej zpěnit . No do více sklovata . Dědo, už to bude - já už mám hlad, hele kloučku tak ho hlaď a říkej mu malej. My ale vezmeme gorgonzolu, dáme na to máslo s cibulkou a promícháme, přidáme pepř a zalijeme smetanou. Vše provaříme a ponorným mixerem prošleháme. Ochutnáme a za mnou se ozvalo - já taky. A hned na to - je to dobrý. Případně přisolíme. Jestli je omáčka příliš hustá, přidejte něco výpeku, stejně by zůstal. Nakonec tu pažitku nebo jinou nasekanou nať. A je hotovo. Už se ozývá - Verunko chvátej, už to je a je to dobré. Sedli, nacpali pupíky, děda dostal od Verunky pusu a mezi dveřmi slyšel- jsi fakt dobrej, večer přijdeme zase.

Poznámka

pokud se vám zdá omáčka řídká, zahustíme troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě a omáčku dochutíme. Masíčko zbylo, tak děda druhý den přivařil omáčku a těstoviny a další oběd byl na světě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí (křídla, paličky, prsa) s těstovinami pappardelle a omáčkou z gorgonzoly

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo