Bažant s jeřabinami
Recept ještě nebyl hodnocenJemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…
V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a…
Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým…
Hledáte-li rychlou a snadnou večeři, jsou těstoviny jasnou volbou. Tyto jsou jemně pikantní díky chilli papričce a česneku. Sušená rajčata a olivový olej zase přinesou…
Krůtí pastrami je dietnější varianta klasického receptu z hovězího. Díky dlouhému marinování získá z koření maximum chuti a příprava na grilu vše krásně podtrhne. Tenké…
Tradiční koprovou omáčku už dnes asi každý připravuje podle svého osvědčeného receptu. Proč ale nezkusit tento, pocházející ze staré kuchařky z roku 1926? Podávejte…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
Cibuľu nakrájame na cca 2-3 mm prúžky, osolíme, premiešame a dáme odstáť najmenej na 1 hodinu.Potom premačkáme, šťavu zlejeme. Pokvapkáme citrónom, pridáme korenie,…
Cibuľu nakrájam na tenko, dobre osolím a nechám vypotiť aspoň pol hodiny. Potom štedro posypem čiernym korením, pokvapkám citrónom a olejom, dám schladiť.
Kúsky chleba prelejeme mliekom, necháme vsiaknuť. Pridáme na vyškvarenej slanine udusenú cibuľu, nastrúhanú - pomletú salámu, vajcia a koreniny. Spracujeme a formujeme…
Vše, kromě škrobu a masa, dáme do PH a metličkou prošleháme. Vložíme maso, otočíme ho, aby bylo ze všech stran namočené omáčkou a zapneme na LOW 6 hodin.Po 6 hodinách…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, opepříme, smícháme s pokrájenou jarní cibulkou, hořčicí, nasekanou kapií a necháme asi hodinu marinovat v omáčce smíchané ze zázvoru…
Listy umyjeme, povaríme vo vode - asi 1 minútu. Vždy som chytila cca 15-20 ks naraz a ponorila, varechou pridŕžala pod hladinou. Vyberieme, necháme odkvapkať a…
Listy umyjeme, povaríme vo vode - asi 1 minútu. Vždy som chytila cca 15-20 ks naraz a ponorila, varechou pridŕžala pod hladinou. Vyberieme, necháme odkvapkať a…
Sypké koření (tedy mimo zázvoru, tekutého chilli, worchestru) smícháme a kuřecí nudličky v této směsi obalíme a necháme odpočinout. Zázvor nakrájíme na nudličky,…
Šošovicu namočíme do vody na 15 minút. Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme kari, šošovicu aj s vodou, osolíme,…
Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi…
Mäso vcelku osolíme, okoreníme a previažeme niťou ( aby malo pekný oblý tvar ). Mäso opečieme na oleji v pekáči, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na kocky narezanú…
Celé jablko nakrájíme na osminky a stejně tak oloupanou cibuli. Oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka a také tímto způsobem bílou ředkev.Jablko, cibuli, mrkev a ředkev…
Smíchejte zvlášť suché a tekuté přísady. Poté za stálého míchání přilévejte tekutinu do suché směsi.Míchejte rukama asi 3 minuty, dokud se ingredience dobře nepropojí.…
Jednu větší cibulku nakrájíme na kolečka a rozložíme na pekáč, pokapaný olivovým olejem.Maso mírně na vrchu nakrojíme do mřížky, osolíme, opepříme dle chuti a posypeme…
Maso opláchneme, osušíme a úzkým delším nožem utvoříme po celé délce masa otvory. Slaninu a mrkev nakrájíme na delší špalíčky a zasuneme do otvorů v mase. Maso pro…
Panenku rozkrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a do středu uděláme zářez ostrým nožem. Do zářezu napěchujeme česnek, nakrájený na tenké špalíčky a pár lístečků…
Nejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné…