Rizoto s hovězím masem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme. Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme. Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a…
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…
Omytá a osolená stehna dáme na rozpálenou pánev a dusíme pod poklopem dvacet až třicet minut, podle toho jak jsou stehna velká, na mírný plamen, nedáváme olej ani jiné…
Maso z vykostěného krůtího stehna nakrájíme na větší kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno pokrájené červené cibule a orestujeme. Přilijeme…
Na oleji dosvetla opražíme múku, zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme klinčeky a privedieme k varu. Do vriacej polievky vmiešame paradajkový pretlak a necháme variť…
Rajčata zbavíme bubáka a z druhé strany je nakrojíme do kříže. Spaříme vřelou vodou a poté oloupeme a nakrájíme. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno a uzeninu…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepře a dobře promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce a škrob a opět promícháme. V hluboké pánvi…
Bílé fazole s uzeninou je tradiční španělský pokrm. Je to jídlo velmi jednoduché, kde se chutě fazolí a koření nádherně propojí, doplní je opečená klobása a výsledek na…
Připravte sytý a chuťově vymazlený pokrm z vepřové plece a předem namočených fazolí. Dochucení obvyklými druhy koření se postará o správnou chuť guláše. A nezapomeňte na…
Lahodné srnčí ragú na špeku se skvěle hodí k nedělnímu rodinnému obědu. Odležení masu prospěje a lépe vynikne jeho chuť. Měkké a šťavnaté kousky masa, lahodná omáčka a…
Balíčky ze zelných listů plněné mletým masem jsou oblíbeným jídlem v mnoha státech střední i východní Evropy. Ochutnejte je dušené pod vrstvou kysaného zelí s troškou…
Špagety s masovými kuličkami chutnají po rajčatech a bylinkách. Masové kuličky řádně opečte, aby se zvýraznila jejich chuť a hotové jídlo bohatě zasypte strouhaným sýrem…
Jednoduchý a voňavý zeleninový guláš, ve kterém se snoubí letní chutě se špetkou tradiční domácí kuchyně. Rychlý na přípravu a doslova ideální pro dny, kdy chcete využít…
Směs vepřového masa a jater v omáčce je skvělé a snadné jídlo, které zasytí. Okurky přidají prvek kyselosti a borůvky jsou zajímavým doplňkem, který dodává jídlu…
Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme.Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe…
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme…
V hlubší pánvičce (dělám to ve voku) rozehřejeme trošku sádla a opečeme masíčko, přidáme sůl, pepř, rajský protlak s troškou vody a sterilované lečo, vše pěkně vydusíme…
Na dno zapékací mísy lžící rozetřeme rajčatový protlak, na něj klademe toustový chléb.Chleba potřeme majonézou, na ni dáme šunku, sýr, rajčata a opět vrstvu toustového…
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem…
Obě masa zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření. Vaříme vepřové maso hodinu a půl, hovězí klidně i 3 hodiny. Vývar scedíme.V hrnci orestujeme…
Očištěná játra nakrájíme na plátky a pak na nudličky, okořeníme a poprášíme hladkou moukou. Rozpálíme hlubokou pánev, dáme sádlo, olej a játra restujeme z obou stran…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okořeníme a orestujeme. Necháme cca 15 minut pustit šťávu na mírnějším ohni a pak přilijeme…
Velký pečící plech vysypeme důkladně hladkou moukou. Chléb nakrájíme na plátky přes celou veku a celý plech jím důkladně vyložíme. Mezery mezi krajíci také vyložíme…
Čočku zalijeme vývarem, přivedeme k varu a 20 minut vaříme (voda by měla být téměř všechna vyvařena, čočka kašovité konzistence). Poté odstavíme, přisypeme bulgur,…