Vsetínské fazolové žebro
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Plátky masa osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a opečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Plátky masa osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a opečeme…
Zapékací nádobu vysteleme plátky anglické slaniny, na ni položíme naklepané plátky krkovičky, opět slaninu a zasypeme proužky cibule a plátky česneku. Opět zakryjeme…
Nakrájenou slaninu osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso a za častého míchání opečeme.Zasypeme mletou paprikou,…
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do sklovata, přidáme žampiony na kostičky a mražený hrášek, jen lehce osmahneme a rozklepneme vejce, trochu osolíme. Plát masa…
Květák povaříme na skus, rozdrobíme na "halušky".Na kostičky nakrájenou slaninu opražíme, přidáme cibulku a společně dozlatova osmahneme. Dáme stranou.Na výpeku…
Cibuli nakrájíme najemno, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, natrouhaný gothaj, nahrubo nastrouhaný patizon, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku.…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Mleté maso smícháme s kořením a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky a balíme do zvolené uzeniny. Já měl šunku,…
Maso pokrajame na hranolceky. Cibulu nakrajame na kolieska a cesnak naplatkujeme. Do misy vlozim maso, cibulu, cesnak, ocot, bobkovy list, 1 PL tymianu, osolim, okorenim…
Maso omyjeme, naklepeme z obou stran a okořeníme soli, pepřem a gril. kořením. Na pánvi rozehřejeme olej a maso zatáhneme z obou stran. Až bude maso hezky opečené,…
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, kapustičky nakrájíme na menší kousky, malé necháme vcelku.Na pánvi opékáme anglickou slaninu spolu s kapustičkami.Zakápneme…
Přestože jsou žaludky při správné přípravě opravdu lahodné, nevídáme je na našich talířích příliš často. Vyzkoušejte je podle tohoto receptu orestovat spolu se slaninou…
Drůbeží játra jsou snadno dostupná a nenáročná na svou přípravu. V tomto receptu najdete inspiraci na jejich úpravu s anglickou slaninou a mixem různé chutné zeleniny.…
Jednoduché a skromné jídlo pro dlouhé zimní večery. Zahřeje, zasytí a rozvoní vaši kuchyň. Pochutnejte si na bramborách s kapustou, slaninou, česnekem a jarní cibulkou.…
Uvařte si oblíbenou klasiku, zasytí vás a zahřeje v sychravých dnech. Kysané zelí je výborným zdrojem vlákniny, máte-li citlivější trávení, nezapomeňte přidat trochu…
Pečící sáček funguje jako provizorní pekáček, udrží uvnitř páru a pokrm se nevysuší. Ke konci ale sáček prořízněte, aby jste dosáhli křupavé kůrky. Brambory zapečené se…
Těstoviny carbonara, pocházející z okolí Říma, nejsou náročné na přípravu ani na použité suroviny. Smetana, parmezán, slanina a vejce jsou součástí lahodného a vydatného…
Drůbeží maso je velmi oblíbené, protože je jednoduché na přípravu i cenově dostupné. Zapečená kuřecí prsa se slaninou, cibulí, paprikou a uzeným sýrem jsou skvělým…
Šťavnaté kuřecí kousky, sladká rajčata a voňavé bylinky se dokonale propojí s jemnými těstovinami, čímž vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Připravte si tento snadný…
Zapečené gnocchi jsou skvělým pokrmem pro všechny milovníky italské kuchyně. Jemné bramborové noky se spojují s bohatou omáčkou, voňavými bylinkami a zlatavou sýrovou…
Křupavé smažené placky ze směsi brambor, cuket, anglické slaniny a smažené cibulky, krásně voní majoránkou a třeným česnekem. Konzumovat je můžete i zastudena a poslouží…
Nadýchané halušky bez lepku, jemná brynza a voňavé kysané zelí tvoří dokonalou kombinaci slovenské klasiky, kterou si může vychutnat každý. Chuťově syté, přitom lehčí…
Šťavnaté maso z bažanta doplněné jemně nasládlou nádivkou z jablek, brusinek a bylinek vytváří výjimečnou kombinaci chutí. Pečený dozlatova a provoněný máslem se skvěle…
Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé…
Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na…