Penne alla Carbonara
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme žampiony na čtvrtky, slaninu na drobnější kostičky, cibuli nahrubo. Sýr nastrouháme najemno. Bazalku nakrájíme nadrobno.Dáme vařit vodu na těstoviny podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme žampiony na čtvrtky, slaninu na drobnější kostičky, cibuli nahrubo. Sýr nastrouháme najemno. Bazalku nakrájíme nadrobno.Dáme vařit vodu na těstoviny podle…
Kotlety naklepeme,na okrajích a okolo kosti nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, dáme ital. koření. Na teplé pánvi opečeme anglickou až pustí tuk, vyjmeme,…
-Cibule oloupeme, očistíme, přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pekáčku -Slaninu nakrájenou na kostičky také přidáme do pekáčku -Kuřecí stehna…
Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze ji vařit i kratší dobu a nechat ji pod…
Uvaříme špagety dle návodu. Mezi tím si připravíme omáčku. Na pánvičce osmažíme půlkolečka cibule, přidáme nakrájenou slaninu a nakrájený česnek, necháme pár minut opéct…
Houby nakrájíme na větší kousky.V kastrole rozškvaříme kostičky slaniny a osmahneme na ní cibuli,okmínujeme a ochutíme česnekem utřeným se solí.Přidáme ještě tuk a pak…
Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí).Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme…
K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…
Snad všemi oblíbené nudle se dají připravit na mnoho způsobů. Například se zelím, anglickou slaninou, cibulí a zakysanou smetanou. Jednoduchý pokrm z několika běžně…
Připravujete slavnostní menu, nebo švédský stůl? Pak nesmí chybět jednoduchý, ale chutný předkrm, který naladí chuťové pohárky na další chod. Ideální volbou jsou pečené…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Krůtí prsní maso nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu. Kapustičky jsou při správné úpravě křupavé a nasládlé. V kombinaci s krůtími závitky vytvoříte výborné…
S návratem teplejšího počasí se můžeme těšit i na vůni ohně a grilovaných dobrot. Skvěle chutná například kuře se zlatou křupavou kůrčičkou. Grilujeme ho nadívané, v…
Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová…
Slaninu nakrájíme na špalíčky a dohněda ji opečeme na pánvi. Poté vhodíme plátky česneku, necháme je asi minutku restovat a přidáme mražený špenát. Asi v polovině…
Květák rozeberte na růžičky a uvařte je asi 10 minut v osolené vodě.Brambory nastrouhejte na jemno, česnek prolisujte.Uvařený květák nasekejte nebo hrubě nastrouhejte.…
Nivu rokrájíme trojúhelníky, poklademe syrovými lístečky baby špenátu a pevně zabalíme do dvou plátků anglické slaniny. Obalíme v trojobalu (2x) a smažíme v maximálně…
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem.Slaninu a papriku nakrájíme na…
Do mísy si dáme mleté maso, nastrouhaný sýr, na drobno nakrájenou papriku, pórek na tenké kroužky, 150 g anglické slaniny nakrájené na menší proužky(6 plátků slaniny si…
Nejprve nakrájíme 2 cibule na měsíčky a dáme ji osmažit pěkně dohněda.Maso nakrojíme na plát, přes igelitový pytlík pořádně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z…
Gnochi uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě, než vyplavou.Mezitím si zpěním cibulku, na to dám anglickou, aby to pěkně vonělo, přidám junior a zelí, nechám jen…
Zmrazený hrášek rozmrazíme (v MW nebo na pařáku na knedlíky). Orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli na plátky a po chvíli česnek. Přisypeme…
Nejdříve přivedeme smetanu k varu a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a vmícháme pepř, případně sůl. Omáčka se může zdát řídká, ale zhoustne.Na pánvi opečeme…
Na dvou lžících oleje zpěníme jemně pokrájené bílé části cibulek a kolečka pórku.Přidáme proužky anglické slaniny, rajčata, pokrájená na menší kousky,osolíme a společně…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
10 nejlepších jídel devadesátek: Dejte si Katův šleh, kuře s broskví, šunkové rolky a další porevoluční hity!
Co se jí na Nový rok ve světě? Slováci fandí čočce, Němci se zakousnou do preclíku, Irové si dají chleba s máslem
Proč je jídlo v letadle vždycky bez chuti a bez zápachu? Může za to hluk!