Pohanka s uzeným masem

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 35 minut 1 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

cca100 g pohanky
1 větší cibule
2 stroužky česneku (dle chuti)
majoránka
tymián
cca 50 g uzeného masa
olej
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme dle návodu v osolené vodě nebo ve vývaru z uzeného masa, se snítkou tymiánu.

  2. Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji, ke konci smažení přidáme k cibuli rozvonět i nasekaný česnek. Pak přisypeme na kousky pokrájené maso a trošku majoránky. Chvilku vše společně smažíme, osolíme a opepříme.

  3. Pohanku vsypeme do směsi s uzeným masem, promícháme a podáváme.

  4. Uzené maso můžeme použít z vařených žeber, kolene, plecka, krkovičky... Kdo maso nerad, může ho nahradit například uzeným tofu nebo houbami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka s uzeným masem

Tématické fráze: pohanka s uzeným masem recepty z pohanky pohanka recepty s uzeným masem pohanka s uzeným pohanka s masem recept s uzeným masem pohanka a uzené maso pohanka s uzeným masem a zeleninou

Zapomněl/a jsem heslo