

Kořeněná játrová omáčka
Suroviny 4 porce
- 500 g drůbežích nebo králičích jater
- 1 velká cibule velká
- cca 40 g uzeného špeku (nebo olej)
- sůl
- pepř mletý
- 3 stroužky česneku
- snítka čerstvého tymiánu nebo dle chuti sušený
- 1 lžička majoránky
- cca 650 ml vývaru
- jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra.
Osmažená játra osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek, majoránku, tymián.
Za občasného promíchání ještě krátce vše společně osmažíme, zalijeme vývarem a dusíme cca 15 minut.
Pak vývar zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou, kterou rozmícháme v malém množství studeného vývaru nebo vody.
Vše ještě krátce provaříme a případně dle chuti ještě osolíme, opepříme.
Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.