Těstoviny s červeným tuňákem
Recept ještě nebyl hodnocenTuňáka osmažíme na pánvi, přidáme česnek a podlijeme vínem. Potom přidáme rajčata. Nakonec promícháme s mušlemi.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuňáka osmažíme na pánvi, přidáme česnek a podlijeme vínem. Potom přidáme rajčata. Nakonec promícháme s mušlemi.
Žloutky, oba cukry a tuk ušleháme do husté, bílé pěny. Přidáme ořechy, strouhanku, kterou jsme "pokropili" vínem tak, aby byla vlhká. Pokud máme, dáme i ty zbytky z…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky,…
Maso omyjeme, nakrájíme na proužky asi 4 až 5 cm dlouhé. Papriky rozpůlíme, očistíme a pokrájíme na nudličky. Rajčátka omyjeme, pokrájíme a rozpůlíme. Česnek si…
Tofu nakrájíme na nudličky a obalíme v bílcích rozšlehaných se škrobem ( napřed ho rozmícháme v trošce vody se solí ). V pánvi rozpálíme olej a nudličky zprudka opečeme…
Palačinky připravíme podle základního receptu a necháme v teple. Očistěnou zeleninu nakrájíme na proužky tenké jako zápalky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme…
Nakrájejte si cibulku (nemusí být příliš najemno). Osmahněte ji na olivovém oleji, až začne zlátnout, přisypejte k ní rýži a osmahněte ji (tak dvě tři minutky). Ztlumte…
Omytá stehna osolíme, okořeníme pepřem a grilovacím kořením a na drobně pokrájené cibuli z obou stran osmahneme. Mezitím si nakrájíme spařená a oloupaná rajčata a na…
Žampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout. Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé…
Kuře naporcujeme na 4 díly (u stehen odpadá), posypeme grilovacím kořením- pokud není koření slané, ještě osolíme, polijeme rozpuštěným máslem. Pórek očistíme, pokrájíme…
Rybu osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na oleji pak rybu z obou stran opečeme.V kastrůlku uděláme z másla a mouky světlou jíšku a zalijeme vínem a vodou. Necháme…
Vě větší míse smícháme víno, olivový olej, sójovou omáčku, zázvor, kečup, citrónovou šťávu, tabasco, osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme podkovy z omytého a…
Křídla si umyjeme, dočistíme, vysušíme a uřízneme poslední špičatou část z křídla(můžeme udělat ten kuřecí vývar). Křídla osolíme a posypeme zázvorem, uděláme si…
Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a…
Maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme a osolíme. Krátce opečeme na rozpáleném tuku, přidáme máslo a velmi krátce podusíme. Maso vyjmeme na teplý…
Nakrájené ovoce, mrkev nasypeme do džbánu/hrnce... a posypeme cukrem, poté dolijeme vínem až po okraj posledního kousku a necháme louhovat alespoň 12 hodin.
Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, dáme do pekáčku, zalijeme citr. šťávou, osolíme,opepříme, přidáme šalvěj a odrhnuté tymiánové lístky a máslo. Všechno řádně promícháme a…
Ze surovin utvoříme těstíčko, které necháme 15minut odpočinout. Pak do něj přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Maso nakrájíme na nudličky a v těstíčku jej obalíme.…
Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, dobre orestujeme, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať. Pridáme očistené pokrájané huby, osolíme, okoreníme. Necháme…
Na oleji zpěníme na jemno nasekaný česnek, přidáme rajský protlak, nakrájená rajčata, po zamíchání přidáme bílé víno. Necháme zredukovat, až vznikne hustší omáčka. Poté…
Maso nakrájíme na kostičky.Na oleji zpěníme cibulku a krátce ji podusíme.Přidáme maso a opékáme ze všech stran.Přidáme prolisovaný česnek,rajčatový protlak,vše zalijeme…
Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce do osoléné vody. Růžový pepř lehce podrtíme v hmoždíři. V misce smícháme vinný ocet, špetku soli, růžový pepř, med a olej.…
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a dáme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.Pečeme na 180st zhruba 45 minut.
Fazole i cizrnu namočíme (nejlépe přes noc, mně ale musily stačit 3 hodiny) a uvaříme do měkka.Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na másle, podusíme asi…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Kde se vzalo italské pesto? Zelená pochoutka reprezentovala to nejlepší z Janovské republiky
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Jak v obchodě poznat kvalitní majonézu do salátu? Důležitý je hlavně druh oleje a obsah žloutků, vysoká cena nemusí hrát roli