Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno bílé - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Boží milosti

Boží milosti

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Boží milosti se také kromě masopustu připravovaly i na Velikonoce, kdy byly považovány za obdobu hostií. Toto smažené cukroví je krásně křehké a příjemně sladké. V…

poslirecept

40 min

Štika pečená s bylinkami

Štika pečená s bylinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku). Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…

Roládky na špejli

Roládky na špejli

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuřecí prsa i panenku rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Pláty masa položíme na sebe a srolujeme, nakrájíme na plátky a každý plátek…

Kung-pao dle české hospůdky

Kung-pao dle české hospůdky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru. Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet. Poté…

chocolate

20 min

Pikantní krůtí prsa

Pikantní krůtí prsa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a opečeme na pánvi, po chvíli přidáme krůtí prsa nakrájená na kostičky, když už je to téměř hotová, přidáme kuřecí játra a lehce…

VeronikaP

30 min

Rychlé mini roládky

Rychlé mini roládky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuřecí prsa rozkrojíme na plát, vložíme mezi dvě potravinařské fólie a naklepeme, tak samo to uděláme i s vepřovým a hovězím masem. Z masa sundáme vrchni fólii osolíme a…

Vepřová panenka "Svatá Renata"

Vepřová panenka "Svatá Renata"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Panenky osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na oleji. Přidáme žampiony na plátky, podlejeme vínem a dopékáme v troubě. Hotové maso vyjmeme, do…

Mrkev dušená na víně

Mrkev dušená na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mrkev očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. V kastrole nebo na hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, mrkev na něm ze všech stran opečeme - no - k opečení to má…

Paštika pro mlsouny

Paštika pro mlsouny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí. Po…

Kuřecí křídla v coca-cole

Kuřecí křídla v coca-cole

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Křidélka v kloubu rozdělte a vložte je do sáčku nebo misky s částí sojové omáčky. Nechte marinovat, můžete i přes noc. Do coly nalijte zbytek sojovky a alkohol, vhoďte…

Králičí hřbety ve slanině

Králičí hřbety ve slanině

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Králičí hřbety jsem vykostil, osolil, opepřil a natřel hořčicí. Posypal rozmarýnem a zabalil do slaniny. Pak zavázal provázkem. Na rozpálenou pánev dáme olej, máslo,…

Krkovička z remosky

Krkovička z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Maso omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtyři stejně velké díly. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, očištěnou mrkev na větší kousky, šalotku na středně velká kolečka…

Pórek v troubě

Pórek v troubě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Pórek očistíme, odstraníme přebytečné listy a dobře umyjeme. Jestli je silný, přepůlíme a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky. Brambory očistíme a překrájíme na menší…

sibilla40

60 min

Kuřecí stehna po provensálsku

Kuřecí stehna po provensálsku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…

RubyRom

70 min

Dršťky se zeleninou

Dršťky se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…

Grilovaná kuřecí křidélka Teriyaki

Grilovaná kuřecí křidélka Teriyaki

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Teriyaki omáčka je speciální japonská kořeněná omáčka, vhodná zejména k marinování masa a ryb. Snadno si jí ovšem můžete vyrobit doma a naložit si pikantní kuřecí křídla…

Atilla

35 min

1 7 8 9 10 11 49