Boží milosti
Recept ještě nebyl hodnocenBoží milosti se také kromě masopustu připravovaly i na Velikonoce, kdy byly považovány za obdobu hostií. Toto smažené cukroví je krásně křehké a příjemně sladké. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Boží milosti se také kromě masopustu připravovaly i na Velikonoce, kdy byly považovány za obdobu hostií. Toto smažené cukroví je krásně křehké a příjemně sladké. V…
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku). Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15…
Kuřecí prsa i panenku rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Pláty masa položíme na sebe a srolujeme, nakrájíme na plátky a každý plátek…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru. Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet. Poté…
Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a opečeme na pánvi, po chvíli přidáme krůtí prsa nakrájená na kostičky, když už je to téměř hotová, přidáme kuřecí játra a lehce…
Kuřecí prsa rozkrojíme na plát, vložíme mezi dvě potravinařské fólie a naklepeme, tak samo to uděláme i s vepřovým a hovězím masem. Z masa sundáme vrchni fólii osolíme a…
Panenky osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na oleji. Přidáme žampiony na plátky, podlejeme vínem a dopékáme v troubě. Hotové maso vyjmeme, do…
Mrkev očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. V kastrole nebo na hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, mrkev na něm ze všech stran opečeme - no - k opečení to má…
Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí. Po…
Panenku naplníme lososem a pórkem,opečeme na oleji do zlatova.Beschamel smícháme s šafránem a nasekanými krevetami, ochutíme bílým vínem,zjemníme máslem a omáčku…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, pridáme na rezance narezané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.Zasypeme paprikou, osolíme, podlejeme vínom a vývarom,…
Špalíčky masa lehce naklepeme klouby ruky, obalíme kolem anglickou slaninou a ovážeme provázkem. Maso opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme cca na hodinu do…
Křidélka v kloubu rozdělte a vložte je do sáčku nebo misky s částí sojové omáčky. Nechte marinovat, můžete i přes noc. Do coly nalijte zbytek sojovky a alkohol, vhoďte…
Plátky masa po krajích nařízneme, osolíme, opepříme z obou stran, obalíme v mouce a dokola zajistíme provázkem. Šalotku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a…
Králičí hřbety jsem vykostil, osolil, opepřil a natřel hořčicí. Posypal rozmarýnem a zabalil do slaniny. Pak zavázal provázkem. Na rozpálenou pánev dáme olej, máslo,…
Maso omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtyři stejně velké díly. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, očištěnou mrkev na větší kousky, šalotku na středně velká kolečka…
Špek nakrájíme na menší kostky, cibuli na " céčka ". Porce ryby osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět slaninu a…
Pórek očistíme, odstraníme přebytečné listy a dobře umyjeme. Jestli je silný, přepůlíme a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky. Brambory očistíme a překrájíme na menší…
Kuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
Maso pečlivě omyjeme, osušíme a vložíme do marinády, kterou rozšleháme z uvedených surovin pěkně dohladka. Já maso marinuji v zipových sáčcích, do kterých vložím celé…
Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…
Teriyaki omáčka je speciální japonská kořeněná omáčka, vhodná zejména k marinování masa a ryb. Snadno si jí ovšem můžete vyrobit doma a naložit si pikantní kuřecí křídla…