Lahůdkový amur na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenLahůdkový amur na zelenině je výtečný pokrm, který spojuje jemné a šťavnaté maso sladkovodní ryby s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento zdravý a chutný recept ocení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahůdkový amur na zelenině je výtečný pokrm, který spojuje jemné a šťavnaté maso sladkovodní ryby s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento zdravý a chutný recept ocení…
Masová pomazánka z krkovice a vepřového sádla, podlitá bílým vínem. Udělá spoustu parády nejen na čerstvém chlebu, ale i jako jedlý dárek. Originální rillettes pochází z…
Mořské plody si jako středoevropané dopřáváme nejčastěji na dovolené u moře, nebo si je můžeme zmrazené pořídit domů. Jednoduše si pak připravíme pochoutku z chapadel…
Kuřecí játra jsou velice rychlá na svou přípravu. Kromě klasiky, kdy je připravíme na cibulce, můžeme zvolit tuto zajímavou kombinaci. Játra doplníme omáčkou s medem,…
Mezi stálice letního grilování patří oblíbený losos. Jemné maso, lehce dochucené aromatický česnekem, potěší každého milovníka ryb. Příprava je rychlá, nenáročná a…
Spojení slané chuti masa a sladké chuti švestek je vskutku lahodné. Přesvědčit se o tom můžete s pomocí tohoto snadného receptu. Pro rodinu tak připravíte chutný oběd z…
Krevety patří mezi jedny z nejdostupnějších mořských plodů. Jejich příprava není složitá. Stačí je zprudka osmahnout na pánvi, přidat česnek, kousky rajčat, dochutit…
Maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme, po okrajích nařízneme. Lehce osolíme a opepříme. Do sekacího mixéru dáme kousky toustového chleba, slaniny, změklé máslo,…
Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, na každou dáme plátek sýra a několik kousků rajčat. Maso podélně přeložíme, sepneme špejlí nebo jehlou a…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme naklepané, mírně osolené a opepřené kotlety a zprudka je z každé strany opečeme. Kapii nakrájíme na…
Štiku nakrájet na porce a prošpikovat na nudličky nakrájenou slaninou. Osolit, opepřit, pokapat citrónovou šťávou a obalit v hladké mouce. Opéct prudce na oleji po obou…
Majonézu, smetanu, víno a citrónovou šťávu v misce rozšleháme metličkou, podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme cukrem.Vmícháme nakrájenou okurku nebo kyselou zeleninu…
Na rozpálenou wok pánev dáme olej a na něm prudce opečeme osolená, opepřená kuřecí prsa. Opečená prsa dáme do alobalu, přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji.Přidáme rajčatový protlak a rýži. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit.Poté postupně přiléváme vývar a…
Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky.Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme studeným mliekom, osolíme, okoreníme a omáčku do hladka povaríme…
Cibuli a hlívu očistíme a nakrájíme. Cibuli nadrobno a hlívu na širší proužky.Na sporáku v kastrůlku s rozehřátým máslem dáme na 2 minuty orestovat cibuli. Cibuli…
Z krůtího masa můžete připravit spoustu rozličných pokrmů. Nudličky se sušenými rajčaty a olivami příjemně voní po bylinkách a připravit je zvládnete velice rychle.…
Na sádle zvolna smažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek, vhodíme maso nakrájené na kostky a opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme protlak, zasmahneme,…
Kachní prsa jsou uvnitř šťavnatá a křehká a na povrchu mají zlatou křupavou kůži. Chutnají skvěle i v kombinaci s ovocem. Vyzkoušejte je například s hruškou ovoněnou…
Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a…
Sladké a voňavé jablečné kroužky obalené ve skořicovém cukru, jsou jednoduchý dezert i svačina. Potěší děti i dospělé a jsou ideálním podzimním sladkým jídlem.…
Šťavnaté vepřové plátky v krémové omáčce patří mezi oblíbenou klasiku francouzské kuchyně. Jemně nasládlou chuť si zamilujete na první sousto. Ideální varianta pro…
Houbové ragú s těstovinami je skvělý způsob, jak využít čerstvě nasbírané houby a připravit z nich chutný a rychlý oběd. Jemná smetanová omáčka, bílé víno a bylinky…
Snad nejjemnějším kusem vepřového masa je panenka. Připravte ji prudce na grilu a poté lehce dopečte v troubě. Jako příloha poslouží brambory zapečené s dipem z česneku…