Králík pečený na zázvoru

Suroviny

1 králík
150 g anglické slaniny
1 cibulka
8 cm čerstvého zázvoru
sůl
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Králíka den předem umyjeme, naporcujeme a prošpikujene anglickou slaninou nakrájenou na hranolky. Zázvor si oloupeme a nastrouháme na jemno. Porce králíka osolíme, potřeme zázvorem (přidala jsem ještě 1kg sušeného) a uložíme do misky, uzavřeme a necháme do druhého dne v lednici.

  2. Cibulku si očistíme, nakrájíme na hrubo. Dáme do pekáče, poklademe porcemi králíka. Podlejeme vodou, asi do třetiny výšky masa.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C hodinu pod poklicí. Přeléváme výpekem a doléváme vodu. Ještě 15-20 minut dopečeme bez poklice.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsem podávala bramborovou kaši s česnekem, přelitou výpekem.

Komentáře k receptu Králík pečený na zázvoru

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Tereza Blazkova:Děkuji za komentář a moc hezkou fotku. Jsem ráda, že chutnal:-).

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Moc dobrá úprava králíka :yes:. Sice nebyl naložený přes noc, ale jenom asi dvě hodinky před pečením, zapomněla jsem ho vytáhnout z mrazáku :-(, ale i tak byl moc dobrý :-). Letí Ti bodík a fotka, pokud se Ti bude alespoň trošku líbit ;-).

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Hoj, králíka dělám s kouskem uzenyho bůčku a česneku;-);-):-p

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    MajkaM:Jsem ráda že chutnalo:-)

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Nikdy jsem zázvor v kuchyni nepoužívala. Včera jsem dělala tohoto králíka, přidala jsem dle Severinky sušené houby a bylo to úžasné.:-p:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Ivana Ch:Jsem ráda, že chutnalo:-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Králík už je uppečený a i snědený, bylo to mooc dobrý.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Králík už je potřený zázvorem, pod ním cibule, zítra dodám podle severinky sušený houby, které pro změnu podle Andrei nejdříve lehce osmahnu na tuku a pak dám pod maso.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Kadlik:Díky a jsem ráda, že sis pochutnal:-)

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    včera jsem dělal, můžu vřele doporučit! jen jsem ho položil na šest nasekaných cibulí.. a ta chuť se zázvorem je opravdu moc zajímavá, rozhodně tohle nebylo naposled!!!:yes:

    Odpovědět

  • beruška beruška(neregistrovaná)

    To určitě vyzkouším, asi to bude pěkná mňamka.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Králík a zázvor - moc dobrá kombinace :yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    děkuji všem za milé komentáře:-K:-):-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Králíka na zázvoru jsem ještě nikdy nedělala. Asi proto, že ho maminka v kuchyni nepoužívala-to jsou ty návyky z dospívání. Až bude králík, vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Pěkné:yes:.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: králík na zázvoru pečený králík na zázvoru pečený králík pečený králík se zázvorem králík recepty zajíc na zázvoru recept králík na zázvoru zázvor v kuchyni pečen králík králik zázvor králík pecený na ze zázvoru králik na na zázvoru králík se zázvorem zazvor na peceneho kralika králik s anglickou slaninou a zázvorem králík pečený na zázvoru kralik houby zázvor kralík na čerstvém zázvoru recepty králík na zázvoru kralik na zazvoru recepty