

Králík pečený na zázvoru
Suroviny
- 1 králík
- 150 g anglické slaniny
- 1 cibulka
- 8 cm čerstvého zázvoru
- sůl
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
Králíka den předem umyjeme, naporcujeme a prošpikujene anglickou slaninou nakrájenou na hranolky. Zázvor si oloupeme a nastrouháme na jemno. Porce králíka osolíme, potřeme zázvorem (přidala jsem ještě 1kg sušeného) a uložíme do misky, uzavřeme a necháme do druhého dne v lednici.
Cibulku si očistíme, nakrájíme na hrubo. Dáme do pekáče, poklademe porcemi králíka. Podlejeme vodou, asi do třetiny výšky masa.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C hodinu pod poklicí. Přeléváme výpekem a doléváme vodu. Ještě 15-20 minut dopečeme bez poklice.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem podávala bramborovou kaši s česnekem, přelitou výpekem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík pečený na zázvoru
-
Tereza Blazkova:Děkuji za komentář a moc hezkou fotku. Jsem ráda, že chutnal
.
-
Moc dobrá úprava králíka
. Sice nebyl naložený přes noc, ale jenom asi dvě hodinky před pečením, zapomněla jsem ho vytáhnout z mrazáku
, ale i tak byl moc dobrý
. Letí Ti bodík a fotka, pokud se Ti bude alespoň trošku líbit
.
-
Hoj, králíka dělám s kouskem uzenyho bůčku a česneku
-
MajkaM:Jsem ráda že chutnalo
-
Nikdy jsem zázvor v kuchyni nepoužívala. Včera jsem dělala tohoto králíka, přidala jsem dle Severinky sušené houby a bylo to úžasné.
-
Ivana Ch:Jsem ráda, že chutnalo
-
Králík už je uppečený a i snědený, bylo to mooc dobrý.
-
Králík už je potřený zázvorem, pod ním cibule, zítra dodám podle severinky sušený houby, které pro změnu podle Andrei nejdříve lehce osmahnu na tuku a pak dám pod maso.
-
Kadlik:Díky a jsem ráda, že sis pochutnal
-
včera jsem dělal, můžu vřele doporučit! jen jsem ho položil na šest nasekaných cibulí.. a ta chuť se zázvorem je opravdu moc zajímavá, rozhodně tohle nebylo naposled!!!
-
To určitě vyzkouším, asi to bude pěkná mňamka.
-
Králík a zázvor - moc dobrá kombinace
-
děkuji všem za milé komentáře
-
Králíka na zázvoru jsem ještě nikdy nedělala. Asi proto, že ho maminka v kuchyni nepoužívala-to jsou ty návyky z dospívání. Až bude králík, vyzkouším
-
Pěkné
.