Pečená kachna v zelí
Recept ještě nebyl hodnocenOsolenou kachnu upečeme v troubě dozlatova (přeléváme šťávou).Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a kmín, podusíme, ochutíme octem, cukrem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osolenou kachnu upečeme v troubě dozlatova (přeléváme šťávou).Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a kmín, podusíme, ochutíme octem, cukrem,…
Pikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Kuřecí prsa pečená v zelném listu s Romadurem a pečenými bramborovými vrtulemi mají výraznou a aromatickou chuť. Netradiční zelný salát z kysaného zelí s rajčaty a…
Dopřejte si tradiční chuť domova s jednoduchou a sytou zelňačkou z hlávkového zelí. Tato voňavá polévka plná čerstvých surovin a koření vás zahřeje a dodá energii. …
Takto připravené těstoviny jsou jednoduchým, ale neodolatelným pokrmem. Jemné těstoviny se mísí s restovaným zelím a dozlatova opečenou slaninou. Tradiční recept, který…
Rychlý salát z raného zelí vyniká svou jemnou křupavostí a osvěžující chutí. Díky jednoduché zálivce a čerstvé zelenině je skvělou přílohou k masu i samostatným lehkým…
Václavky nejsou jen skvělé do smaženice – v čalamádě zazáří svou pevnou strukturou a výraznou chutí. Tento houbový salát s paprikou a cibulí je ideální k masu, nebo jen…
Med, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej smícháme dohromady a vznikne nám zálivka. Tu pak smícháme s nahrubo nastrouhaným zelím a mrkví a můžeme podávat.
Kapustu nastrúhame najemno,pridáme nastrúhaný eidam,pokrájanú cibuľu,šunku a nadrobno nakrájané paradajky. Osolíme, necháme odstáť. V miske vymiešame tatársku omáčku so…
Zelí = hlávkovú kapustu nakrájame na rezance a dáme variť s korením do osolenej vody (len aby bola prikrytá). Očistené zemiaky dáme variť s rascou do osolenej vody.Keď…
Ovesné vločky povaříme na hustou kaši, přidáme na cibulce podušené hlávkové zelí, nakrájené kysané zelí, ochutíme vegetou, kmínem, sojovou omáčkou, dosolíme, přidáme…
Uvařené ploché nudle propláchneme, necháme okapat. Pak je opečeme v pánvi na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí,…
Očištěné zelí nakrájíme nebo nastrouháme, mrkev a jablka nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.Všechno dáme do mísy, přidáme sůl a vše…
Salám zprudka opečeme - mícháme. Na druhé pánvi na sádle podusíme zelí s pórkem (musí křupat). Zalejeme vývarem. Do toho pak ten salám. Dochutíme sójovkou, glutasolem…
Vykostěnou a naklepanou kotletku osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce.Na pánvi rezehřejeme olej a kotletky na něm opečeme do měkka /asi…
Nakrájenou slaninu vyškvaříme. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a po chvíli brambory. Společně restujeme asi 5 minut. Přisypeme zelí, beraní roh na kousky a koření.…
Nudle uvaříme podle návodu. Nakrájíme zelí na nudličky, cibuli a slaninu na kostky. Rozpustíme sádlo, opečeme slaninu a přidáme cibuli a česnek. Necháme zpěnit a…
Nakrájané zelí varíme v osolenej vode do makka.Na rozpálenom oleji opečieme na kolieska nakrájanú párkovú klobásu,ktorú pridáme k uvarenej kapuste.Okoreníme.V miske si v…
Zelí jemně nakrájíme,mrkev na jemno nastrouháme,přidáme zálivku a mozarellu,promícháme a necháme asi 2 hod.uležet
Zelí a mrkev nakrájíme na jemno, křen nastrouháme také na jemno, petrželku nasekáme a šunku nakrájíme na 2 cm nudličky.V misce vše dobře promícháme, dochutíme solí,…
Bešamel: necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, promícháme. Dolejeme mléko, promixujeme, aby tam nebyly hrudky z mouky, přidáme nakrájenou cibulku. Provaříme, přidáme…
Do vody dáme vařit nakrájené hlávkové zelí, nastrouhanou mrkev a petržel, osolíme a okmínujeme. Až je zelenina uvařená, přidáme do polévky 2 lžíce krupice na zahuštění a…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z jedné strany posypeme zázvorem a z druhé posolíme, necháme odpočívat, dokud si na oleji neosmažíme cibuli na proužky do sklovata.…