Můj bořšč
Recept ještě nebyl hodnocenOrestujeme cibulku na kostičky, na to dáme mleté maso, osolíme a po chvilce přidáme nakrájené zelí, necháme vařit, k poloměkkému zelí přidáme nakrájené brambory. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Orestujeme cibulku na kostičky, na to dáme mleté maso, osolíme a po chvilce přidáme nakrájené zelí, necháme vařit, k poloměkkému zelí přidáme nakrájené brambory. Přidáme…
Hlávkovú kapustu očistíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle, robotom a pod.Kapustu osolíme a necháme odstáť, zmäkne a pustí šťavu.Pridáme múku podľa potreby, aby sme…
Hlávku zelí si vložíme do vroucí vody a necháme spařit asi 15min. Pak odlamujeme jednotlivé listy a balime do nich kousky (kuličky, hrudky je to jedno) ml. masa. …
Vepřové plátky osolíme a opepříme a vložíme do hrnce, obložíme je na kostičky nakrájenou mrkví a pastiňákem, na nudličky nakrájeným hlávkovým zelím a rozmrazenými hříbky…
Zelí a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Zeleninu promícháme se solí (dal jsem dle vlastní chuti, množství nebylo uvedeno), ale nemačkáme příliš silou, aby…
Rýži uvaříme. Hlávkové zelí povaříme do změknutí. Mezitím si mleté maso, uvařenou rýži, vejce, utřený česnek a koření smícháme dohromady. Masovou směs zabalíme do …
Zelí nakrájíme najemno a spaříme ve vodě. Scedíme a necháme vychladnout.Všechny suroviny přidáme k zelí a promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočinout.Na plech vyložený…
Kuracie maso pokrajame na tenke prezanceky.Nozom vyberieme z papriky vnutro a nakrajame ju na tenucke rezanceky.Vo velkom woku rozohrejeme na plne pecky slnecnicovy olej…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme nadrobnejšie nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme korením a rascou a za stáleho miešania restujeme asi 5 minút. Ak…
Do hrnce s vodou dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, nakrájené brambory na kostičky a vaříme. Vedle si uvaříme rýži, pokud nemáme nějakou zbylou od jídla a také…
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
Hamburgery se jeví jako velmi složitý pokrm na přípravu. Opak je však pravdou. Namíchat maso, udělat placky, osmažit a poté už jen zkompletovat finální hamburger. Můžeme…
Zelí a fenykl pokrájíme na jemnější proužky, mrkev nahrubo nastrouháme.Vše v míse pomačkáme, aby byl salát měkčí.Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme cukr,…
Geniálně jednoduchá zelná polévka. Chuť dodá směs obvyklého koření na zelnou polévku, zde ale s přidáním rajčatové šťávy. Přidejte k polévce čerstvý chléb a uvidíte, že…
Brambory nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a obojí v hrnci zalijeme vodou. Osolíme, přidáme svazek natě a vše uvaříme doměkka.Na pávni na másle orestujeme…
Hlávkové zelí zbavíme košťálu a nasekáme je nahrubo.Dáme je vařit do vroucí, osolené vody na 5 minut. Ve vodě je ještě chvíli ponecháme. Pak je scedíme a dáme do misky.V…
Aromatický slaný závin, který při každém soustu křupne. Tukové těsto je zaděláno se světlým pivem a plněno skvělou náplní. Na tu podusíme hlávkové zelí a spolu se…
Špagety slijeme z nálevu, v cedníku důkladně propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Cuketu očistíme a i se slupkou pomocí škrabky na zeleninu naplátkujeme a poté…
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme rozsekané a předem namočené houby,…
Zázvor, česnek a chilli nasekáme nadrobno. Mrkev, cuketu, zelí, pórek a výhonky nakrájíme na tenké nudličky.Ve wok pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na něm orestujeme…
Těstoviny uvařené podle návodu na sáčku propláchneme studenou vodou a promastíme olejem. Do pánve dáme olej, opečeme cibuli a přidáme kuřecí maso na nudličky, které…
Ze zelí odstraníme vrchní ošklivé listy (nevyhazujeme viz poznámky níže), zbytek řádně opláchneme, rozčtvrtíme a nastrouháme (v celku by nám to moc nešlo). Řepu oloupeme…
Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle do zlatova. Poté…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Nejlepší pagáče jsou se škvarky. Od škvarkových placek se ale liší. Víte čím?
Štědrovečerní menu ve světě: Japonci chodí do KFC, v Británii jedí pudink z loje a v Grónsku velrybí bůček
Drážďanský pudinkový koláč Eierschecke má nadýchaný korpus a dvojitou náplň z tvarohu a pudinku. Díky tomu chutná božsky!