Nezavařená čalamáda
Recept ještě nebyl hodnocenNezavařovaná čalamáda z našeho receptu se vyznačuje zachováním křehkosti a křupavosti. Složení směsi můžete obměňovat podle sezóny jednotlivých druhů zeleniny. Výsledkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nezavařovaná čalamáda z našeho receptu se vyznačuje zachováním křehkosti a křupavosti. Složení směsi můžete obměňovat podle sezóny jednotlivých druhů zeleniny. Výsledkem…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a osmažíme na trošce oleje, přidáme nakrájené žampiony, osmažíme, poté trošku podlejeme a dusíme. Jakmile žampiony…
Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté…
Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Chutná výtečně jen tak samotné, ale je také výborným základem…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Všechny suroviny narrájíme na drobno, okořeníme a smícháme s majonézou a jogurtem. Podává se samostatně jako večeře nebo jako příloha k masu k obědu.
Nakládané zelí, je tradiční pochoutka, která spojuje křupavost čerstvého zelí s lahodně kyselým nálevem. Tento domácí skvost obohatí vaši kuchyni o zdravou a chutnou…
Z hlávky raného zelí můžeme připravit skvělý salát, který lze podávat jen tak nebo jako přílohu. Stačí zelí nakrájet a promíchat s cukrem, olejem a citronovou šťávou.…
Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k…
Syrové zelí nakrájíme na čtverečky 2x2 cm a zalijeme vařící vodou, necháme 10 minut odstát a slijeme.Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme uzené maso. Můžeme…
Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako příloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje…
Vymačkané zelí nadrobno nakrájet a promíchat s ostatními surovinami. Namažeme na veku a zdobíme paprikou.
Svěží a křupavý letní salát připravíme z jemně nastrouhané zeleniny, uzeného sýra a drobně pokrájené šunky. Salát ochutíme majonézou, solí, pepřem a česnekem, jeho chuť…
Výborné jídlo inspirované asijskou kuchyní připravíme během chvíle. Rýžové nudle, kuřecí maso, houby a smaženou zeleninu doplňuje výrazná omáčka, kterou zahustíme…
Mladé zelí má jemnou a osvěžující chuť. Připravit z něj můžete třeba tuto skvělou polévku. Kromě zelí do ní patří také brambory a kopr. Zahuštěna je klasickou jíškou a…
Poctivé dušené zelí je bezesporu základem pravé české kuchyně. Karamelizovanou cibulkou a přidáním římského kmínu se sladkou paprikou dodáte tomuto tradičnímu pokrmu…
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubo a zelí nakrájené na proužky.Chvíli restujeme, zasypeme paprikou,…
Knedlíky : Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme odpočinout, část vody z nich slijeme. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější…
Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc…
Pokud si chcete práci na svatomartinském menu trochu usnadnit, máme pro vás skvělý recept. Příprava je velmi snadná, zelí se naplní přímo do útrob kachny a peče se…
Zelná polévka s mlékem je lahodná a jemná varianta tradiční české zelňačky. Kombinace kyselého zelí, jemného mléka a koření vytváří vyvážený a hřejivý pokrm, který je…
Chlupaté knedlíky, připravované z bramborového těsta, jsou oblíbenou českou klasikou. Nejlépe chutnají společně se zelím, uzeným masem a posypané smaženou cibulkou. Hodí…
Inspirace pohoštění - saláty s ovocem.Všechno ovoce použijeme omyté, případně oloupané, vyfiletované apod. Zeleninu vždy pečlivě očištěnou. Sušené ovoce propláchnuté…