Kyselica z Otrokovic
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.Mezitím doměkka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.Mezitím doměkka…
Na oleji si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, k ní přidáme nasekané kousky kuřete(měla jsem 2 stehna) bez kůže (ty můžeme uvařit a tekutinu použít jako vývar), kousky…
Pokud si chcete připravit rychlý a zároveň zdravý oběd, sáhněte po játrech. Jejich úprava se zeleninou je trochu nezvyklá, ale velmi chutná. Příprava navíc není vůbec…
Jednoduchý recept na nakládané zelí, které se bude hodit v zimě jako skvělý doplněk zdraví prospěšných vitamínů. Zelí nemusíte zavařovat, stačí vydržet 2-3 týdny a je…
Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na jednoduchou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo…
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubo a zelí nakrájené na proužky.Chvíli restujeme, zasypeme paprikou,…
Vše (kromě zelí) nakrájet na kostičky. Do hluboké pánve (wok) nebo kastrolu dát trochu sosu z pekáče, na něj nakrájené zbytky pečeně (drůbež předem vykostit), hodně…
Kapustu postrúhame a necháme odstáť, kým nepustí šťavu. Pridáme soľ, vajce a múku tak, aby nám vzniklo stredne tuhé cesto. ( Ak kapusta nepustí šťavu, pridáme troška…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme česnekem, osolíme,opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.Připravíme pánev,…
Kapustu i zemiaky nakrájame, dáme variť do vody, osolíme, okoreníme čiernym korením. Z oleja a múky si pripravíme zásmažku, zalejeme mliekom, rozšľaháme a v polovici…
Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme. Na pekáček rozložíme celou sklenici zelí a na ně uložíme maso. Zalijeme smetanou a pečeme do zredukování smetany a zrůžovění…
Nejprve si nakrájíme zelí na tenké nudličky, prosolíme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Těstoviny uvaříme doměkka, zeleninu nakrájíme na kostičky a vše spojíme…
Vychladlé vařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme vláčné těsto, do kterého se budou dobře balit námi…
Na zpěněnou cibuli dát mleté maso a ostatní přísady a smažit, dokud se maso nebude od sebe dělit. Náplň dát na palačinku, posypat strouhaným sýrem a zelím a palačinku…
Zelí nakrájíme na čtverečky, celer a mrkev jak libo a uvaříme v osolené vodě. Na sádle osmahneme cibuli se špekem, v tom orestujeme na nudličky pokrájenou angl. slaninu…
Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti min. přidáme kapii a vaříme vše 25min.(aby zelí zůstalo…
Na oleji osmažíme cibuli a část česneku, zbytek přidáme na konci.Přihodíme mleté maso, které necháme zatáhnout.Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, opečeme a…
Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř.Kachnu položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 °C cca 2 hodiny.Poté vytáhneme a…
Ve větším hrnci roztopíme sádlo, osmažíme cibulku a kořenovou zeleninu, vše pokrájené na kostičky (asi 2-3 minuty). Přidáme kysané zelí, koření, sůl, zalijeme vodou a…
Maso si očistíme nakrájíme na nudličky osolíme, opepříme a necháme v chladu odpočinout. Ve woku si rozpálíme olej, maso na něm zprudka osmahneme, přidáme omáčky a…
Na sádlo dáme smažit cibulku, přidáme 1 klobásku nakrájenou na kostičky a anglickou slaninu. Pak přidáme kysané zelí a protlak, chvíli dusíme.Plátky masa mírně naklepeme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
I z brambor můžete upéct výtečný koláč. Připravte ho s jablky a drobenkou, správnou chuť mu dá oblíbené koření
Retro okénko: Arašídové křupky z kukuřičné krupice a arašídů jsou tu již přes čtyřicet let, a přitom chutnají pořád stejně
Jídlo španělských rolníků, které dobylo svět. V původní paelle byste mořské plody nenašli