Vepřové nudličky s bílým hlávkovým zelím
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti min. přidáme kapii a vaříme vše 25min.(aby zelí zůstalo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti min. přidáme kapii a vaříme vše 25min.(aby zelí zůstalo…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Vložíme nasekané mäso aj s kosťami, krátko orestujeme, zasypeme mletou paprikou, pridáme bobkový list, korenie, majoránku,…
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí…
Všechny suroviny narrájíme na drobno, okořeníme a smícháme s majonézou a jogurtem. Podává se samostatně jako večeře nebo jako příloha k masu k obědu.
Den předem umícháme rozkvas. Všechny suroviny spolu dobře promícháme a zakryté necháme v teple místnosti 12-14 hodin kvasit.V nepřilnavém hrnci rozpustíme drobně krájené…
Zelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc…
K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte…
Zelí nakrájíme na proužky, osolíme a rukama promneme.Necháme asi 20 minut odležet.Pak k zelí nastrouháme nejprve najemno křen, abychom si hned nezašpinili řepou…
Zelné listy spaříme a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi drobné kousky a povaříme v osolené vodě na skus. Přidáváme ji podle doby varu, začneme…
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubo a zelí nakrájené na proužky.Chvíli restujeme, zasypeme paprikou,…
Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou…
Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na jednoduchou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme česnekem, osolíme,opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.Připravíme pánev,…
Nachystal jsem si větší hlávku jarního zelí a překrojil na polovinu. Půlka hlávky bude na polévku stačit. Vykrojil jsem košťál a silné části listů a pokrájel zbytek na…
Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Dá se pojídat jen tak samotné, může být základem pro zelňačku…
Chlupaté knedlíky, připravované z bramborového těsta, jsou oblíbenou českou klasikou. Nejlépe chutnají společně se zelím, uzeným masem a posypané smaženou cibulkou. Hodí…
Maso osolíme a okořeníme. Na dno pekáče rozložíme sterilované kedlubnové zelí i s nálevem, na to rozložíme maso, proložíme na kolečka nakrájenou klobásou a posypeme…
Maso a brambory chvilku povaříme ve vode ( musíme každou chvilku míchat ). Posypeme trochou mleté papriky, přidáme jeden bujón, bobkový list, zalijeme cca 1 l vody a…
Knedlíky : Oloupané syrové brambory nastrouháme a necháme odpočinout, část vody z nich slijeme. Do brambor dáme sůl, vejce a tolik mouky, abychom získali hustější…
Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme. Na pekáček rozložíme celou sklenici zelí a na ně uložíme maso. Zalijeme smetanou a pečeme do zredukování smetany a zrůžovění…
Nejdříve zapneme troubu na 180°C.Najdeme vhodný pekáč, vylijeme ho olejem a vložíme kuřecí křídla (polovinu pekáče necháme volnou na nádivku). Maso osolíme a okořeníme.…
Ze zelí vykrojíme tuhý kousek košťálu a zbytek zelí nakrájíme nadroboučko. Osolíme, opepříme, přimícháme vejce, pohankovou mouku a utřené stroužky česneku.Pánev necháme…
Jídla s vůní a chutí asijských přísad jsou velmi oblíbená nejen pro svoji rychlou přípravu. Vyladěná chuť, šťavnaté maso a křehká nerozvařená zelenina lákají k talíři…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Náš jazyk vnímá pět základních chutí. Znáte je všechny? A co znamená chuť umami?
Některé odrůdy papriky lze úspěšně pěstovat i na balkoně. Pro bohatou úrodu však potřebují zvýšený přísun živin a tepla
Recepty z pohádek: Jak vařit bez soli lépe než král Já I. a jeho rádce Atakdále