Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hlávky zelí vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Nakrouhané zelí propláchneme vodou, dáme do velkého hrnce a zapneme na mírný plamen. Trochu podlijeme vodou a zpočátku jej necháme odkryté, aby vyprchaly čpavé látky.
Krok 3: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí a dále dusíme už zakryté poklicí.
Krok 4: Bramboru oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme ji zhruba po 15 minutách do téměř měkkého zelí.
Krok 5: Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr dochutíme octem.
Zveřejněno 18. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
Moje poznámka
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
Nejnovější recepty
Fazolový salát s rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové muffiny
Přidáno před 22 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno 11. 5. 2025 06:11
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z ředkviček
faluska před 43 minutami
Chlebová polévka
faluska před 46 minutami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 53 minutami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 1 hodinou
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 1 hodinou
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 1 hodinou
Kanadský králík
tara23 před 1 hodinou
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Helenakle před 2 hodinami
Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory
Moanka před 3 hodinami
Tématické fráze:
dusene zeli,
hlávkové zelí,
zeli recepty,
hlávkové zelí recepty,
hlávkové zelí recept,
dušené zelí recept,
zeli,
zelí recept,
zelí hlávkové,
recept hlávkové zelí,
recept na hlávkové zelí,
zelí dušené,
jak uvarit zeli,
červené hlávkové zelí recepty,
zelí z hlávky,
dušené červené zelí,
recept na zelí,
sladké hlávkové zelí,
jak uvarit hlavkove zeli,
ceske zeli
Suroviny:
zelí hlávkové,
sádlo,
cibule,
kmín celý,
cukr,
sůl,
ocet,
brambory
Komentáře (62)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mimochodem, ta první fotka je zelí kysané