Koláč kynutý litý s ovocem
Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou rebarborou, nebo se sladkými švestkami, koláč je výborný.
Suroviny pro 1 plech
plech nebo pekáč 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 862 kJ / 2 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,65 g |
| Tuky | 90,24 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 564 mg |
| Sodík | 531 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 333,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč kynutý litý s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgGQ
Moje poznámka
Koláč kynutý litý s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgGQ
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 20 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 3 minutami
Hrníčková bábovka
Barun před 33 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 50 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 2 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 3 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 5 hodinami
Tématické fráze:
lité kynuté těsto,
litý kynutý koláč,
kynutý lívanec na plech,
kynutý koláč,
litá kynutá buchta,
kynuté těsto lité na koláč,
litý koláč s ovocem,
kynutá litá buchta,
kynutý koláč s třesněmi,
litá buchta s ovocem,
kynutý litý koláč,
kynutá buchta se třešněmi,
kynutá bublanina,
litá buchta s merunkami,
kynutá buchta s třešněmi,
kynuté těsto lité,
kynute lite těsto,
lity kolac,
kynutá bublanina s drobenkou,
kynutý lívanec
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
žloutek,
máslo,
sůl,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
mouka hrubá
Komentáře (38)
U nás se vždy dělal se švestkama (pod ně někdy přišel mák) - z jiného ovoce jsme dělali bublaninu.
Doufám, že takto to stačí. Ať se Ti zadaří a dobrou chuť.
Teplota trouby - já mám ještě starý typ bez přesného označení teploty,ale typuji to také na těch 180°C. Když se z trouby line příjemná vůně,koláč okénkem sleduji jak je zabarven,pak zkusím špejlí (po vpichu musí zůstat suchá). Pokud už je koláč růžový a ještě není dostatečně propečený,snížím teplotu,příp.vypnu vrchní topení.
V jejím sešitu receptů nemá nic podobného. Asi jí dělala z hlavy
Jdu to zkusit poprvé, tak uvidím, jak to dopadne.
Díky za rychlou odpověď.