Jahodový džem
Voňavý jahodový džem s kousky celých jahod vnáší do naší kuchyně kousek léta i v časech třeskuté zimy, kdy si jej přidáme na chléb s máslem nebo jím ochutíme palačinky či lívanečky. Připravte tuto skvělou marmeládu a buďte vybaveni i na zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 790 kJ / 3 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 860,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: U jahod odstraníme stopky se zbytkem okvětí, opláchneme je, větší jahody překrojíme.
Krok 2: Vložíme do hrnce a pomalu za stálého míchání vaříme.
Krok 3: Když se odpaří část tekutiny (necelá polovina), postupně přisypáváme cukr a dále opatrně mícháme.
Krok 4: Během přípravy se nemá přerušit var. Po přidání celého množství cukru vaříme ještě asi 5 minut.
Krok 5: Horký džem plníme do sklenic, hrdla otřeme do sucha, uzavřeme víčky a sklenice přibližně na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
Krok 6: Džem je trošku "tekutější", proto ho lze použít i na zmrzlinové poháry.
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový džem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKz
Moje poznámka
Jahodový džem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Květákový řízek
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 19 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
sterzova1963@seznam.cz před 2 hodinami
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 3 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 4 hodinami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 5 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 5 hodinami
Tématické fráze:
marmelada z jahod,
jahodovy jam,
džem,
džemy recepty,
příprava jahodového džemu,
džem recept,
jahodový jam recept,
marmelády a džemy recepty,
recept na džem,
marmeláda z jahod recept,
recept džem,
recepty na džemy a marmelády,
jahodovydzem,
recepty na marmelady a dzemy,
recepty na marmelady,
jak se dela džem,
příprava džemu,
recepty na dzemy,
jahody marmelada,
džemy recept
Suroviny:
jahody,
cukr krupice
Komentáře (19)
Markéta:
Vidím,že recept je jednoduchý.Jen by mě zajímalo,jak dlouho vaříš jahody,ještě před tím než přidáš cukr.