Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 397 kJ / 6 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 230,44 g |
| Tuky | 311,44 g |
| Vláknina | 45,74 g |
| Cholesterol | 719 mg |
| Sodík | 1,56 g |
| Sůl | 3,21 g |
| Sacharidy | 564,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150°C asi 2 hodiny, i déle, podle potřeby. Potom odkryjeme a dopečeme na 225°C asi 30 minut.
Krok 2: Zelí připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu opečeme dozlatova. Pak přidáme sterilované bílé zelí i s nálevem.
Krok 3: Bramboru oloupeme, nastrouháme ji a přidáme k zelí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme kmín, dochutíme podle vlastní chuti (sůl, cukr, ocet).
Krok 4: Potom zelí zahustíme, zaprášíme hladkou moukou. Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce.
Krok 5: Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj válečky, knedlíky. Nakonec si postavíme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu.
Krok 6: Do této vařící vody ponoříme knedlíky a vaříme je 10-12 minut. Pozor, ať se vám nepřilepí, vařečkou do nich šťouchněte.
Zveřejněno 9. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bok s kostí na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRAz
Moje poznámka
Vepřový bok s kostí na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRAz
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 8 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 19 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 1 hodinou
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 2 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 4 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 7 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 8 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 8 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 18 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřový bok s kostí,
vepřový bok s kostí recept,
pečený vepřový bok s kostí,
vepřový bok na pivu,
vepřový bok s kostí recepty,
vepřový bok na pivě,
recept vepřový bok s kostí,
veprový bok na cerném pivu,
vepřový bok bez kosti recept,
vepřový bok recepty,
vepřový bok bez kosti recepty,
vepřový bok,
vepřový bok bez kosti,
recept na veprovy bok s kosti,
bok na černém pivu,
pečený bok s kostí,
bok na pivu,
vepřovy bok na zelí,
pečený vepřový bok na pivu,
pečený bok na pivu
Suroviny:
bok vepřový,
pivo černé,
zelí sterilované,
brambory,
mouka hrubá,
mouka hladká,
cukr,
bobkový list,
pepř,
sůl,
vejce,
kmín celý,
harissa,
česnek,
ocet
Komentáře (2)