Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 954 kJ / 1 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,67 g |
Tuky | 16,47 g |
Vláknina | 26,55 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 2,22 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 80,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky cca 1x1 cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření.
Krok 2: Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen skoro.
Krok 3: V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol.
Krok 4: Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5 cm.
Krok 5: Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme.
Zveřejněno 4. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Moje poznámka
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 5 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 18 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh po mém
Jandulice před 34 minutami
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 1 hodinou
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 4 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 15 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 15 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 16 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 17 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
pripaleny gulas,
připálená cibule,
připálené maso,
připálená cibulka,
jak udělat tmavý guláš,
co s pripalenym gulasem,
jak na připálený guláš,
tmavý guláš,
líný guláš,
nejlepší pečený guláš,
cibulka na guláš,
barva guláše,
pripalena cibulka v gulasi,
připálená paprika,
guláš neguláš,
gulas bez cibule,
připálená cibule v guláši,
guláš s cibulkou,
co s připálenou cibulkou,
co na připálený guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
olej,
víno červené,
česnek,
majoránka,
koření grilovací,
chilli paprika čerstvá,
masox,
kečup sladký,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
cibulka jarní,
mouka hladká
Komentáře (28)
Proč taky, KLIŽKU, a na guláš, že
...ale jinak
No, tedy až na drobnosti...