Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 757 kJ / 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,08 g |
Tuky | 50,41 g |
Vláknina | 5,68 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 877 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 61,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouky s vejcem a špetkou soli.
Krok 2: Na vále vypracujeme TUHÉ těsto (každá mouka saje tekutinu jinak, proto přidávejte mouku dokud neni těsto opravdu tuhé.)
Krok 3: Necháme odležet.
Uzeného lososa nakrájíme najemno. Krok 4: Mozzarellu nakrájíme na jemné kostičky a smícháme s lososem a nasekanou pažitkou, lehce osolíme a promícháme. Krok 5: Těsto vyválíme na opravdu tenký obdélník. Při vyvalování neustále podsypáváme moukou, aby se těsto nepřilepilo na vál. Krok 6: Plát těsta rozpůlíme na dvě nestejně velké poloviny. Krok 7: Menší polovinu lehce potřeme rozšlehaným vejcem a vedle sebe pokládáme hromádky směsi. Krok 8: Druhou polovinou překryjeme a snažíme se vytlačovat vzduch. Jednotlivé ravioli oddělíme nožem. Krok 9: Ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 3-5 minut. Krok 10: Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej. Krok 11: Cibulku nakrájenou najemno vhodíme na pánev spolu se slunečnicovými semínky. Lehce orestujeme. Krok 12: Těstoviny vyndáváme děrovanou naběračkou a rovnou vkládáme do pánve. Krok 13: Promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme parmezán a rukolu, lehce promícháme a servírujeme. Krok 14: Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
Uzeného lososa nakrájíme najemno. Krok 4: Mozzarellu nakrájíme na jemné kostičky a smícháme s lososem a nasekanou pažitkou, lehce osolíme a promícháme. Krok 5: Těsto vyválíme na opravdu tenký obdélník. Při vyvalování neustále podsypáváme moukou, aby se těsto nepřilepilo na vál. Krok 6: Plát těsta rozpůlíme na dvě nestejně velké poloviny. Krok 7: Menší polovinu lehce potřeme rozšlehaným vejcem a vedle sebe pokládáme hromádky směsi. Krok 8: Druhou polovinou překryjeme a snažíme se vytlačovat vzduch. Jednotlivé ravioli oddělíme nožem. Krok 9: Ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 3-5 minut. Krok 10: Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej. Krok 11: Cibulku nakrájenou najemno vhodíme na pánev spolu se slunečnicovými semínky. Lehce orestujeme. Krok 12: Těstoviny vyndáváme děrovanou naběračkou a rovnou vkládáme do pánve. Krok 13: Promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme parmezán a rukolu, lehce promícháme a servírujeme. Krok 14: Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
Zveřejněno 8. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ravioli plněné uzeným lososem a mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YR4Y
Moje poznámka
Ravioli plněné uzeným lososem a mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YR4Y
Nejnovější recepty
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 15 minutami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 15 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 15 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 18 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice zapečená se sýrem
snegurka před 13 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 4 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 4 hodinami
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 8 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 12 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 12 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 12 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
raviolli plněné uzeným,
ravioly s lososem,
ravioli s lososem,
lilek s uzeným lososem,
plněné ravioli,
plněné ravioli s lososem,
recept na plněné ravioly,
testoviny plněné uzeným,
ravioli plněné mozzarelou
Suroviny:
vejce,
mouka hladká celozrnná,
mouka hladká,
losos uzený,
sýr mozzarella,
pažitka,
cibulka jarní,
olej olivový,
parmazán,
kůra citronová,
semínka slunečnicová,
rukola
Komentáře (5)
No, kdo by to řek...
Díky
např. tady:
http://www.galbani.se/locator.cfm?pageid=2420&prod...
No, znám mozzarellu, průmyslovou mozzarellu a bůvolí mozzarellu
Ale co je to lehká mozzarella? Nevím