Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené špenátové těstoviny s rajčaty a sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 165 kJ /
1 952 kcal
Bílkoviny87,34 g
Tuky160,45 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 5,84 g
Sůl14,45 g
Sacharidy38,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje téměř doměkka. Krok 2: Cibuli nakrájíme proužky, zpěníme na troše oleje, zaprášíme lžící hladké mouky, orestujeme, zalijeme obsahem plechovky s rajčaty, ochutíme cukrem a solí, provaříme. Krok 3: Přidáme smetanu a po dalším krátkém provaření odstavíme z ohně. Krok 4: Zmzlý špenát a pórek dáme spolu s plátky česneku podusit na trochu oleje, po rozmražení krátce oresujeme, ochutíme muškátem a solí. Krok 5: Těstoviny smícháme se špenátovopórkovou směsí, dáme do vymaštěného pekáčku, na to položíme hromádky salámu nakrájeného na špalíčky, okolo nalijeme rajčatovou omáčku. Krok 6: Posypeme kostičkami eidamu a poklademe plátky nivy. Krok 7: Zapečeme 15min v troubě na 200°C.

Zveřejněno 22. 9. 2010

Poznámka autorky isindy

Tšstoviny doporučuji nevařit úplně doměkka, v troubě dojdou - jinak by byly jak bláto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ7g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQ7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajímavý nápad. Ukládám a vyzkouším :-)

foto:yes:posílám bodík +1

Sice je surovin na můj vkus zbytečně moc, ale vypadá a věřím že i chutnalo to skvěle :yes:.

isahu, nejen že máš prima recept a skvostné fotografie, ale ještě jsem se zasmála při čtení tvého komentáře:-D:yes:

:-pvypadá to dobře:yes:+3

Ivo, manželovi se nedivím, ode mě máš+:yes::-)

drahuško, díky:-K...manžel není náročný strávník, kromě kopru a hub sní snad všechno;-), ale tentokrát si vysloveně "chrochtal" :-p:-p...dokonce začal používat výrazy jako "vyvážená chuť" nebo "nebe v hubě" apod., až mě skoro vyděsil :-D:-D:-D

Ivo ukládám a určitě co nejdřve udělám.:yes::yes:Letí ti bodík.:yes:

nádhera:-p:yes:

Tématické fráze:
zapečené těstoviny s rajčaty, těstoviny se špenátem a rajčaty, zapečené těstoviny se špenátem a sýrem, těstoviny se špenátem a sýrem, spenatove testoviny, zapečené těstoviny se špenátem, zapečené nudle se špenátem, zapečené těstoviny se špenátem a rajčaty, zapékané těstoviny s rajčaty, zapečené těstoviny se špenátem a susenymi rajcaty, testoviny zapecene s rajcaty, zapečené těstoviny, těstoviny s rajčaty a spenatem, zapečené tšstoviny, těstoviny se špenátem, zapečené špenátové nudle, zapečené těstoviny se špenátem a nivou, zapečené těstoviny se sýrem, těstoviny se sýrem a špenátem, tšstoviny

Suroviny:
nudle široké, špenát, pórek, česnek, cibule, květ muškátový, sůl, pepř, salám točený, rajče, cukr krystal, mouka hladká, šlehačka, sýr niva, sýr eidam, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu