Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 940 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,96 g |
Tuky | 0,54 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké, přilijeme ocet a dochutíme dle vlastní chuti podravkou, solí a pepřem.
Zveřejněno 15. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Moje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 12 minutami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 17 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 36 minutami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 57 minutami
Rýžový nákyp
Tereziena před 3 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 4 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 10 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 12 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 13 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 13 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 13 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 14 hodinami
Tématické fráze:
kyselačka polévka,
kyselacka s houbami,
polevka kyselačka,
kyselačka z čerstvých hub,
polívka kyselačka,
jinak čirá,
kyselacka s houbama,
polévka kyselačka.,
polévka houbová kyselačka,
čirá houbová polévka,
kyselačku houbovou,
recept na houbovou kyselacku,
polévka kyselačka z hub,
recept na kyselačku s houbami,
polevka houbova čira,
kiselačka polívka,
čirá bramboračka z houbami,
slovenská kyselačka polévka,
kyselacka se sušenými houbami,
jak se dela kyselacka
Suroviny:
brambory,
cibule,
houby lesní,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
ocet,
sůl,
pepř,
podravka
Komentáře (13)
Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje"
Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli
Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
...a cibuli napřed krátce osmažím.