Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové hranolky s dipem wasabi

Domácí česnekové hranolky z trouby jsou skvělou alternativou ke smaženým. Předvařené brambory obalíme v ochuceném bílku, upečeme dozlatova a podáváme s pikantním wasabi dipem ze zakysané smetany a majonézy.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 332 kJ /
557 kcal
Bílkoviny11,80 g
Tuky30,96 g
Vláknina6,99 g
Cholesterol 57 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,28 g
Sacharidy54,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na hranolky. Krok 2: Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a krátce povaříme (jen do bodu varu). Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 4: Bílek vyšleháme do pěny. Přidáme sušený česnek a koření na brambory a promícháme. Krok 5: Hranolky ve směsi důkladně obalíme, lehce zakápneme olejem a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Pečeme přibližně 25–30 minut dozlatova. Krok 7: Osolíme až po upečení (koření může obsahovat sůl) a posypeme nasekanou petrželkou. Krok 8: Na přípravu dipu v misce promícháme majonézu, zakysanou smetanu a pastu wasabi. Přidáme citronovou šťávu, sůl a nasekanou pažitku a podle chuti dochutíme.

TIP: Desatero rad na téma dipy

Zveřejněno 21. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ok8z

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ok8z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ulož do receptů

popoluska340: Děkuji za fotku a vyzkoušení, moc mě to těší ;-):-K

Tat ja som si ich spravila aj hned na obed,s varenou a opecenou cviklou a super jedlo.Zemiaciky su fakt chutne.

zajímavé s tím bílkem, vypadá to dobře :-p:yes:

Tématické fráze:
recept na dip wasabi, wasabi dip, domácí hranolky z vařených brambor, česnekovy dipem, hranolky v bílku, pikantní dip s brambory s česnekem, česnekové hranolky, jak udelat wasabi dip, hranolky s dipem, wasabi dip recept, wasabi recept, obal hranolky dip, česnekové brambory s dipem, hranolky obalíme v bílku, cesnekova vasabi, celerové a mrkvové hranolky s dipem, wasabi pena

Suroviny:
brambory, bílek, česnek sušený, koření na americké brambory, olej, petrželka, sůl, majonéza, smetana zakysaná, pasta wasabi, šťáva citronová, pažitka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]