Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí (morcacie) rolády

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie939 kJ /
224 kcal
Bílkoviny5,70 g
Tuky2,06 g
Vláknina8,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,19 g
Sůl20,59 g
Sacharidy43,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Struciky cesnaku popucime alebo najemno nasekame a zmiesame s olejom, solou, paprikou a provensalskym korenim. Krok 2: Stehna umyjeme, vykostime a narezieme tak, aby sme dostali suvisly plat. Krok 3: Natrieme ho cesnakovou zmesou, zrolujeme a previazeme spagatom. Po vrchu este posolime. Krok 4: Rolady sprudka opecieme na panvici aj s vetvickami rozmarinu. Krok 5: Vsetko prelozime do zapekacej misy, podlejeme vriacou vodou, zakryjeme a dame do truby piect asi na 200°C. Krok 6: Zatial si dame susene hriby napucat do malej misky s vodou a dame varit ryzu. Krok 7: Upecene maso vyberieme a vypek zlejeme do kastrola cez sito, maso zakkryjeme a udrzujeme teple. Krok 8: Namocene hriby vylejeme do kastrola s vypekom, pridame masox a nechame varit asi 5 min. Zahustime maizenou rozrobenou vo vode. Podavame s ryzou a zavaranymi brusnicami alebo brusnicovym lekvarom.

Zveřejněno 15. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí (morcacie) rolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkZE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí (morcacie) rolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkZE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak to je luxusní. :-p Fotky úžasné :yes::yes::yes:

Neboj, vybusna, nezapadne. Už jsem si ho uložila a doufám, že holky ví, co je to moriak, horší by bylo, kdyby tady ercicka použila, jak se u nás tady říká, TRUŠOK:-)):-D:-))

ercicka skoda by bola aby takyto uzasny recept zapadol...ak ti mozem poradit...daj do nazvu skor Kruti a do zatvorky morcacie...predsa sme tu len v slovenskej mensina a vacsina dam su cesky a ich nenapadne davat do vyhladavaca morcacie...a davam ti bod pochopitelne

Tématické fráze:
krutí roláda, rolady, krutí rolády, morčacie maso, krutí maso, drubezi rolady, trušok, morcacie maso recepty, recept na morcacie stehno, rolády drůbeží, morcacie stehna, zavarane maso, kruti rolada plnena s bůčkem, recepty z krutiho platu, morcasi maso recepty, rolady vareni, morcia rolada, krůtí stehno plat recept, kruti rolada s kapustou, morcaci prso recept

Suroviny:
stehno krůtí, česnek, paprika sušená sladká, sůl, olej, koření provensálské, rozmarýn, hříbky sušené, výpek, bujón, voda, škrob kukuřičný, brusinky zavařené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu