Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 667 kJ / 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,40 g |
| Tuky | 7,00 g |
| Vláknina | 1,32 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 26,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra důkladně odblaníme a vyžilkujeme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přilijeme portské víno. Přimícháme nasekaný tymián a necháme chvilku proležet.
Krok 2: Formičku vyložíme slaninou, přidáme játra, upěchujeme, přebývající slaninu přehneme přes játra a dáme péct do trouby. Pečeme v předehřáté troubě na 65-70°C cca 15-20 minut. Necháme vychladnout a pak dáme do lednice.
Krok 3: V kastrolku necháme zkaramelizovat med, zalijeme pomerančovou šťávou a svaříme do husta. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Svařenou redukci dochutíme pomerančovou dužinou, pomerančovou kůrou a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.
Krok 4: Vychladlou terinku vyklopíme z formičky, překrojíme a naservírujeme na talíř spolu s pomerančovou redukcí. Podáváme nejlépe s listovým salátem, popřípadě bagetkou.
Zveřejněno 4. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terina z foie gras s pomerančovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDKz
Moje poznámka
Terina z foie gras s pomerančovou redukcí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDKz
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 10 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 10 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicová kaše
Roobass před 14 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 42 minutami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 1 hodinou
Výborný makovec
Jan Nemec před 1 hodinou
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 1 hodinou
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Mon17 před 2 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 2 hodinami
Tématické fráze:
fuagra,
kachní prsíčka recepty masterchef,
co je fuagra,
fuagra co je,
foie gras recept,
surovina fuagra,
kachní terina recept,
jak zkaramelizovat med,
pastika fuagra,
masterchef játra,
fuagra co to je,
játra fuagra,
foie gras na lžíce,
recept na kachní terina,
terinka z tucnych jater,
husi pate foiegras,
redukce pomerančové šťávy,
cervena repa s pomerancovou stavou,
fuagra jídlo,
fuagra cz
Suroviny:
játra kachní,
víno portské,
sůl,
pepř,
tymián čerstvý,
slanina,
med,
šťáva pomerančová,
pomeranče,
dužina pomerančová,
šťáva citronová
Komentáře (18)
...nádhera
Krásně naservírováno jako z MasterChefu
Děkuji, je to moc dobré. Červené nitky jsou klíčky červené řepy.