Rajská omáčka podle pana Šroubka
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen navíc.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,69 g |
Tuky | 14,97 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 58,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka podle pana Šroubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAWl
Moje poznámka
Rajská omáčka podle pana Šroubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAWl
Nejnovější recepty
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 2 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 3 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Letní vaječná tlačenka
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 1 hodinou
Švestkový kompot
Backurka před 2 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 4 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 5 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 6 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 6 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 6 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 6 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 6 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka apetit,
rajska omacka sapíka,
vaříme rajskou,
vaříme rajskou omáčku,
rajská omáčka,
rajská omáčka jednoduchý recept,
hotel sroubek,
rajska omačka recept,
karel šroubek recepty,
vaříme s tomem,
karel šroubek,
kuchař ví rajská omáčka,
děláme rajskou omáčku,
rajská od polrajcha,
italská rajská omáčka,
omáčky recepty,
rajská omáčka z rajčat ve vlastní šťávě,
jak se vaří u šroubka,
apetit rajska omacka,
jak se vaří u šroubků
Suroviny:
rajče,
máslo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř černý,
koření nové koření,
skořice,
bobkový list,
ocet vinný bílý,
citron bio,
šťáva citronová,
mouka hladká,
vývar hovězí,
cukr krupice,
víno červené
Komentáře (37)
Neměla jsem sice čerstvá rajčata (v zimě jsou nedozrálá a bez chuti), ale dala jsem 2 italské konzervy s nakládanými rajčaty. Ta mají chuť vynikající - jsou sbíraná v létě a je to znát.
Ještě jednou děkuji za nápad osvěžit zde starý recept dávné prvotřídní restaurace.
Dík a bodík