Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Feferonová pasta - pálihub

Máte rádi pálivé pokrmy? Tato pasta vám skutečně zpestří všechna oblíbená jídla od uzenin, přes guláše, k topince, pod maso nebo jen tak k příloze. Pozor! Je opravdu pálivá, ale také naprosto vynikající.

Hodnocení receptu je 4,8 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2 sklenice o objemu 300 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 280 kJ /
784 kcal
Bílkoviny17,52 g
Tuky2,13 g
Vláknina12,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,48 g
Sůl16,17 g
Sacharidy169,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z feferonek odstraníme stopky a povaříme je zhruba 10 minut. Stroužky česneku oloupeme. Krok 2: Pak feferonky scedíme, smícháme s česnekem, octem, solí, kečupem a rozmixujeme je. Krok 3: Směs nalijeme do hrnce a ještě chvíli provaříme. Krok 4: Pak nalijeme do skleniček, dobře jim otřeme hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut.

TIP: Pálivé i pořádně řízné recepty

Zveřejněno 22. 10. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můžeme používat k párkům, do gulášů, pod maso, ale opatrně, směs je opravdu hodně pálivá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVjw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVjw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělal jsem z papriček Jalapeňos

Dobrý večer, chtěl jsem se zeptat jak dlouho pasta výdrží;-) dekuji

děláme mnoho let a je opravdu vynikající.

zdehor11: No, opravdu je to síla. Když jsem to dělala podruhé, vzala jsem si ty tenké rukavice a i tak mne pálily ruce:-))

a pálí mne i brada a ruce a celej člověk jak jsem Pálihub vařila, ale je to mňamka, díky za recept:-)

Jirka::-D:-D buď rád, že sis neprotřel oči :-)

Nic složitého a opravdu dobrota. Jen jsem neměl olíznout vařečku co jsem s ní míchal ten lektvar ... ,, Huba ,, v jednom ohni :yes:

.. při vaření hoooodně větrat !!

monika: Koukám se, že na obrázku mám kulaté červené a zelené feferony. Ne kapii;-) Níže jsou červené čili papriky-podlouhlé;-)

dobrý den prosim Vás na obrázku máte aj červenu papriku -kapiu ide do tejto zmesi _? dakujem

:-K dobrý nápad ďakujem :yes:

Tak tohle dělat jen venku a v chirurgických rukavicích.:-O:-*Bude to síla,ale moc se hodí.Kam se asi hrabe Tabasko ne?:-D:-D

je to super, dneska sem si dala a mlaskala si:-) Hned jak mi dozrají další papričky udělám znovu at mám zásobičku:-) jo a bodík ještě dávám

MajkaM, právě jsem to dodělala, ještě mne pálí ruce:-D, jen z toho, jak jsem papričky umývala. Tentokrát jsem použila větší čilipapričky. Tak už jen když vařily, to byla síla, ale fakt, kdo má ostré rád, lze použít do gulášů, do tatarské omáčky-smíchat malé množství a je z toho ďábelská omáčka, stačí malinko, já si to ráda smíchávám i s hořčicí k párku, nebo klobáse.;-)

Tak my ostré také milujeme a chili omáčky sháníme všude možně. Přitom doma feferony pěstujeme. Po dohodě s ostatními členy rodiny asi zkusím.

eblan tak nakonec na to jdu až dnes, a dělám z dvojdávky;-). Sehnala jsem takové větší čili papričky, tož uvidíme, jak to bude hubou kroutit:-D. Možná taky zaběhnu pro pár paprik:-D

Tak sem dělala včera a super:yes:i když sem dala jen 5 čily a zbytek obyčejnou papriku je to sííííla

eblan, taky jdu na to dneska, podařilo se mi koupit větší čili papričky, to bude síla:-p:yes:

super recept:yes:budu dělat o víkendu, ale mám extrémně pálivé papriky dám míň a aby bylo do 400g doženu obyčejnou paprikou....já mám teda hubu plechovou, ale to jsou i na mě moooc, tak aby mohl jíst doma i někdo jiný:-) snad to vyjde:-)

pro milovníky všeho pálivého doporučuji www.paliveomacky.cz;-)

Vašku, nééé, vylívám do výlevky!:-)). Tohle bylo náročné i na dýchání výparů z vaření feferonů. Správně tam mělo být snad jen 150ml kečupu, ale s klidem želvy jsem dala celou sklenku a i tak jsem se zakuckala:-)) při ochutnávání;-). Jenže chlapi tohle mají rádi třeba ke klobásám, použít se to dá i do pomazánek na silvestrovské jednohubky a pod. Díky za bodíky;-)

:-) Tohle vypadá moc dobře, ukládám do oblíbených:yes::yes:

Jani to je skvělý receptík.Musím vyzkoušet,jestli dnes narazím v obchodě na feferonky ,hned se do toho pustím.Kluci jsou na ostré jako diví,jsou schopni sníst na posezení skleničku zavařených feferonů,tak je tohle určitě nadchne.Dávám boďku:yes::yes:

Předpokládám , že slitou vodu z feferonek nepoužíváme ? jinak +bodík

Moc moc moc moc moc se mi to libi, ukladam a po pristim nakupu vyzkousim.:-O Bodik ale posilam uz ted:yes:

Janinko, nějak se mi začíná stahovat pusinka a nožky by skoro chtěly vyskotačit pro něco pikantního...:-p
Já pálivé přímo miluju a když jsem čekala Lízu ("zdravo-výživovníci" mě odsoudí :-D ), dělala jsem si po ránu teplý sýrový toust s pokrájenou feferonkou - nemohla jsem si pomoct...;-) Pak jsem se již celý den stravovala velmi zdravě, ale to pálivé v začátku dne jsem zkrátka potřebovala...:-!:-))

Tématické fráze:
pasta z čili papriček, pasta z feferonek, pasta z feferonek recept, pasta z chilli papriček recept, cili pasta, čili pasta recept, feferonky pasta, chili zeleninová pasta, pasta z chilli papriček, pasta s feferonek, feferonková pasta, chili pasta, zavařování čili papriček, pasta s čili papriček, chilli pasta recept, pasta z čili papričky, čili papričky v soli, chili pasta recept, feferonková pasta recept, pasta z čili

Suroviny:
feferonka, česnek, ocet, sůl, kečup sladký

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu