Jablečný závin - podvodní
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny, připravit ho, pak naplnit a smotat je poměrně rychlé. Odměnou jsou nám čtyři nohavice úžasného závinu.
Suroviny pro 1 dávka
4 nohavice napříč plechu
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 766 kJ / 4 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,64 g |
Tuky | 188,67 g |
Vláknina | 76,80 g |
Cholesterol | 731 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 575,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál dáme mouku, v ní zamícháme sůl, uděláme důlek, do kterého vyklepneme 2 vejce a nastrouháme nahrubo Ivu.
Krok 2: Přidáme trochu mléka a smícháním všech surovin vytvoříme těsto, které vložíme do mísy se studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené. Takto ho necháme nejméně 2 hodiny.
Krok 3: Poté těsto vyjmeme z vody a osušíme ho. Vál posypeme moukou (ne moc), těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na plát.
Krok 4: Doprostřed plátu těsta dáme osmaženou strouhanku, na ni nastrouhaná jablka a dále dle vlastního uvážení ořechy nebo rozinky namočené v rumu, vanilkový cukr a skořici.
Krok 5: Závin zabalíme a potřeme žloutkem, všechny 4 uložíme vedle sebe na plech. Vložíme ho péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 35 minut. Záviny pečeme do růžova.
Zveřejněno 1. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin - podvodní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wrx
Moje poznámka
Jablečný závin - podvodní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wrx
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 17 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 17 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 18 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 18 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 19 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
jablečný závin recept,
podvodní těsto,
tahane testo,
podvodní štrůdl,
tahany štrudl,
zavin pod vodou,
jablečný závin z ivy,
recept na jablečný závin,
recept jablečny zavin,
závin z ivy,
jableční závin,
tahany zavin,
testo na jablečny zavin,
jablečný závin ze zakysané smetany,
vánoční jablečný závin,
jak se dělá listové těsto,
těsto vyskoč z vody,
jak se dělá štrůdl,
strudl z ivy
Suroviny:
mouka hladká,
tuk iva,
vejce,
mléko,
sůl,
jablko,
strouhanka,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
rozinky,
skořice mletá,
žloutek
Komentáře (33)
Vyzkoušet ho sama nemůžu, snažím se ztuženým tukům vyhýbat. Ale i tak mě to zajímá.
IVA je 100%ní tuk a možná by bylo vhodné to DOPLNIT DO INGREDIECÍ; Hera ani Rama takové nejsou...
Z podobného těsta také peču..., zkuste místo mléka použít víno
http://www.labuznik.cz/recept/strudl-zavin-z-vina-...