Guláš Samuraj
Skoro každý pátek se doma vedou vášnivé diskuze o tom, co bude o víkendu k obědu. Pokud máte rádi pálivé, uvařte guláš tak ostrý, jako je samurajský meč. Máme pro vás osvědčený recept, který se vám zaručeně povede.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 150 kJ / 753 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,76 g |
| Tuky | 28,58 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 419 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na trošce rozehřátého oleje.
Krok 2: Až se maso zatáhne, přidáme k němu utřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku, 3 feferonky (nebo kdo jak snese), worcester a promícháme. Podlijeme troškou vody a dusíme doměkka.
Krok 3: Jelikož nejde o klasický guláš, tak přidáváme k dušení jen trochu vody, aby bylo maso jen zlehka ponořené, na konci musí být jen sosík.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme kečup v množství podle chuti, necháme provařit a je hotovo.
Krok 5: Podáváme s hranolky nebo americkými brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš Samuraj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQRp
Moje poznámka
Guláš Samuraj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQRp
Nejnovější recepty
Kachní prsa s citronovou trávou
Přidáno před 12 hodinami
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Rychlá cibulačka se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Pizza z tortilly
Přidáno před 14 hodinami
Frankfurtská polévka
Přidáno před 14 hodinami
Houbová smaženice či praženice
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 1 hodinou
Kynuté rohlíčky s ořechovou nádivkou
magdalenka před 2 hodinami
Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka-Pho Ga
magdalenka před 2 hodinami
Bramborové lokše (patenty, laty)
magdalenka před 3 hodinami
Rychle naložené okurky
magdalenka před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Laala před 10 hodinami
Hamburgerové bulky
pribrska před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
ane.hir před 12 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 12 hodinami
Koláč jako květina
magdalenka před 13 hodinami
Tématické fráze:
samuraj recept z vepřového,
samurajský guláš,
hovězí samuraj,
hovězí guláš recept,
hovězí samuraj recept,
samuraj z hoveziho masa,
vepřový samuraj,
kuřecí samuraj,
jídlo samuraj,
samuraj recept z hovězího,
samuraj jídlo,
samuraj z vepřového masa,
samuraj recept z kuřecího masa,
samuraj z roštěné,
hovězí nudlicky samuraj,
veprovy samuraj recept,
samuraj z kureciho masa,
samuraj z hovězího,
recepty gulas,
samurajský guláš recepty
Suroviny:
maso hovězí,
olej,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
feferonka,
omáčka worcesterová,
kečup sladký
Komentáře (39)
A casto se zapomina, ze by maso melo mit pokojovou teplotu, u steakoveho to plati dvojnasob. Myslim, ze to je pro vyslednou krehkostu minutkove upravy dulezitejsi, nez treba nakladani do oleje atd. (coz treba ja nedelam).
No, když se může dělat tatarák z kýty, tak proč nevařit guláš ze svíce, že
Ona "Minutka je minutka" mi připomněla jistý hotel, kde ke klasické svíčkové podávali minutkový