Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 090 kJ / 739 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,18 g |
| Tuky | 77,25 g |
| Vláknina | 0,33 g |
| Cholesterol | 173 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 6,48 g |
Postup přípravy
Medailonky opláchneme, osušíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme z každé strany cca 3-4 minuty. Krok 2: Po upečení je lehce z obou stran osolíme a pak zabalíme do alobalu, aby nevychladly. Krok 3: Do pánve s výpekem po medailoncích přidáme uzenou papriku, smetanu, nahrubo rozdrcený pepř a za stálého míchání necháme zredukovat na potřebnou hustotu Krok 4: Kapustový měšec:
Z kapusty odřízneme 4 listy, omyjeme je ve studené vodě. V hrnci přivedeme vodu se solí k varu, listy kapusty tam vhodíme a 2 minuty blanšírujeme. Potom je vyndáme a vložíme do studené vody. Kapustové listy si tak zachovají barvu. Krok 5: Zbylou kapustu rozkrojíme na čtyři díly, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájíme na nudličky.
Do hrnce s vodou po blanšírování dáme na nudličky nakrájenou kapustu, přivedeme k varu a cca 8 minut povaříme. Pak vodu zcedíme, ale trochu si ponecháme na dušení zelí. Krok 6: Do kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a chvíli restujeme. Uvařenou kapustu dáme k orestované slanině, přidáme 4 PL scezené vody, promícháme a pod pokličkou necháme ještě cca 5-8 minut dusit. Krok 7: Nakonec dochutíme kapustové zelí čerstvým mletým pepřem, propasírovaným česnekem a kouskem másla. Na list kapusty dáme trochu kapustového zelí, uděláme měšec a stáhneme ho provázkem.
Tip: Kapustové měšce si můžete připravit den předem a druhý den je na pařáku už jen ohřejete. Krok 8: Šťouchané brambory:
Brambory zbavíme slupek, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Krok 9: Než se brambory uvaří, na rozpálenou pánev dáme kousek másla, nakrájenou jarní cibulku a orestujeme ji. Krok 10: Uvařené brambory scedíme, vidličkou rozmačkáme, ale ne úplně, měly by zůstat kousky brambor. Pak přidáme máslo s orestovanou cibulkou, promícháme a zakryjeme pokličkou. Krok 11: Šťouchané brambory servírujeme pomocí miniformy. Pokud miniformu nemáte, můžete použít hrneček vypláchnutý teplou vodu.
Zveřejněno 7. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gol7
Moje poznámka
Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gol7
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 2 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 3 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 4 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 5 hodinami
Koka sušenky
habis před 6 hodinami
Tématické fráze:
nápady s vepřovou panenkou,
co se dá připravit z vepřových medajlonek,
vepřové medailonky recept,
uzene se stouchanymi bramborami,
vepřové plátky v kapustě,
vepřové plátky s kapustou,
medajlonky z vepřové panenky a štouchané brambory,
jak pripravit veprove medailonky,
vepřové medailonky s anglickou,
vánočka ze čtyř
Suroviny:
panenka vepřová,
olej slunečnicový,
pepř drcený,
paprika sušená uzená,
smetana,
kapusta,
slanina,
olej,
máslo,
pepř mletý,
česnek,
sůl,
brambory,
cibulka jarní,
máslo
Komentáře (12)