Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 090 kJ / 739 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,18 g |
| Tuky | 77,25 g |
| Vláknina | 0,33 g |
| Cholesterol | 173 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 6,48 g |
Postup přípravy
Medailonky opláchneme, osušíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme z každé strany cca 3-4 minuty. Krok 2: Po upečení je lehce z obou stran osolíme a pak zabalíme do alobalu, aby nevychladly. Krok 3: Do pánve s výpekem po medailoncích přidáme uzenou papriku, smetanu, nahrubo rozdrcený pepř a za stálého míchání necháme zredukovat na potřebnou hustotu Krok 4: Kapustový měšec:
Z kapusty odřízneme 4 listy, omyjeme je ve studené vodě. V hrnci přivedeme vodu se solí k varu, listy kapusty tam vhodíme a 2 minuty blanšírujeme. Potom je vyndáme a vložíme do studené vody. Kapustové listy si tak zachovají barvu. Krok 5: Zbylou kapustu rozkrojíme na čtyři díly, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájíme na nudličky.
Do hrnce s vodou po blanšírování dáme na nudličky nakrájenou kapustu, přivedeme k varu a cca 8 minut povaříme. Pak vodu zcedíme, ale trochu si ponecháme na dušení zelí. Krok 6: Do kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a chvíli restujeme. Uvařenou kapustu dáme k orestované slanině, přidáme 4 PL scezené vody, promícháme a pod pokličkou necháme ještě cca 5-8 minut dusit. Krok 7: Nakonec dochutíme kapustové zelí čerstvým mletým pepřem, propasírovaným česnekem a kouskem másla. Na list kapusty dáme trochu kapustového zelí, uděláme měšec a stáhneme ho provázkem.
Tip: Kapustové měšce si můžete připravit den předem a druhý den je na pařáku už jen ohřejete. Krok 8: Šťouchané brambory:
Brambory zbavíme slupek, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Krok 9: Než se brambory uvaří, na rozpálenou pánev dáme kousek másla, nakrájenou jarní cibulku a orestujeme ji. Krok 10: Uvařené brambory scedíme, vidličkou rozmačkáme, ale ne úplně, měly by zůstat kousky brambor. Pak přidáme máslo s orestovanou cibulkou, promícháme a zakryjeme pokličkou. Krok 11: Šťouchané brambory servírujeme pomocí miniformy. Pokud miniformu nemáte, můžete použít hrneček vypláchnutý teplou vodu.
Zveřejněno 7. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gol7
Moje poznámka
Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gol7
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 18 minutami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 14 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 17 minutami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 18 minutami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 51 minutami
Tvarohové lívance
boomgo před 1 hodinou
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 2 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 15 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 15 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 16 hodinami
Tématické fráze:
nápady s vepřovou panenkou,
co se dá připravit z vepřových medajlonek,
vepřové medailonky recept,
uzene se stouchanymi bramborami,
vepřové plátky v kapustě,
vepřové plátky s kapustou,
medajlonky z vepřové panenky a štouchané brambory,
jak pripravit veprove medailonky,
vepřové medailonky s anglickou,
vánočka ze čtyř
Suroviny:
panenka vepřová,
olej slunečnicový,
pepř drcený,
paprika sušená uzená,
smetana,
kapusta,
slanina,
olej,
máslo,
pepř mletý,
česnek,
sůl,
brambory,
cibulka jarní,
máslo
Komentáře (12)