Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 090 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,18 g |
Tuky | 77,25 g |
Vláknina | 0,33 g |
Cholesterol | 173 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 6,48 g |
Postup přípravy
Medailonky opláchneme, osušíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme z každé strany cca 3-4 minuty. Krok 2: Po upečení je lehce z obou stran osolíme a pak zabalíme do alobalu, aby nevychladly. Krok 3: Do pánve s výpekem po medailoncích přidáme uzenou papriku, smetanu, nahrubo rozdrcený pepř a za stálého míchání necháme zredukovat na potřebnou hustotu Krok 4: Kapustový měšec:
Z kapusty odřízneme 4 listy, omyjeme je ve studené vodě. V hrnci přivedeme vodu se solí k varu, listy kapusty tam vhodíme a 2 minuty blanšírujeme. Potom je vyndáme a vložíme do studené vody. Kapustové listy si tak zachovají barvu. Krok 5: Zbylou kapustu rozkrojíme na čtyři díly, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájíme na nudličky.
Do hrnce s vodou po blanšírování dáme na nudličky nakrájenou kapustu, přivedeme k varu a cca 8 minut povaříme. Pak vodu zcedíme, ale trochu si ponecháme na dušení zelí. Krok 6: Do kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a chvíli restujeme. Uvařenou kapustu dáme k orestované slanině, přidáme 4 PL scezené vody, promícháme a pod pokličkou necháme ještě cca 5-8 minut dusit. Krok 7: Nakonec dochutíme kapustové zelí čerstvým mletým pepřem, propasírovaným česnekem a kouskem másla. Na list kapusty dáme trochu kapustového zelí, uděláme měšec a stáhneme ho provázkem.
Tip: Kapustové měšce si můžete připravit den předem a druhý den je na pařáku už jen ohřejete. Krok 8: Šťouchané brambory:
Brambory zbavíme slupek, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Krok 9: Než se brambory uvaří, na rozpálenou pánev dáme kousek másla, nakrájenou jarní cibulku a orestujeme ji. Krok 10: Uvařené brambory scedíme, vidličkou rozmačkáme, ale ne úplně, měly by zůstat kousky brambor. Pak přidáme máslo s orestovanou cibulkou, promícháme a zakryjeme pokličkou. Krok 11: Šťouchané brambory servírujeme pomocí miniformy. Pokud miniformu nemáte, můžete použít hrneček vypláchnutý teplou vodu.
Zveřejněno 7. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gol7
Moje poznámka
Vepřové medailonky s kapustovým měšcem a šťouchanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gol7
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 9 minutami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 1 hodinou
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 1 hodinou
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 2 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 3 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 10 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 13 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 13 hodinami
Tématické fráze:
nápady s vepřovou panenkou,
co se dá připravit z vepřových medajlonek,
vepřové medailonky recept,
uzene se stouchanymi bramborami,
vepřové plátky v kapustě,
vepřové plátky s kapustou,
medajlonky z vepřové panenky a štouchané brambory,
jak pripravit veprove medailonky,
vepřové medailonky s anglickou,
vánočka ze čtyř
Suroviny:
panenka vepřová,
olej slunečnicový,
pepř drcený,
paprika sušená uzená,
smetana,
kapusta,
slanina,
olej,
máslo,
pepř mletý,
česnek,
sůl,
brambory,
cibulka jarní,
máslo
Komentáře (12)