Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 084 kJ / 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,36 g |
Tuky | 1,67 g |
Vláknina | 27,11 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 129,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek.
Krok 2: Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat.
Krok 3: Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny.
Krok 4: Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme.
Krok 5: Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka.
Krok 6: Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem.
Krok 7: Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokšemi nebo bramborovými plackami.
Zveřejněno 21. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXxW
Moje poznámka
Zajíc na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXxW
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 1 hodinou
Pampeliškový med
Mrspassinger před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 3 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 3 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 4 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
zajíc recepty,
recept na zajice,
příprava zajíce,
recepty na zajíce,
marináda na zajíce,
zajíc recept,
recept zajíc,
zajic na divoko-recept,
recepty zajíc,
nejlepší recept na zajíce,
zajíc - nejlepší recepty,
recepty ze zajíce,
zajíc nadivoko,
pečený zajíc na divoko,
zajic priprava,
zajiz recepty,
pečený zajíc,
zajíc nejlepší recepty,
zajíc pečený na divoko,
zajíc na bylinkách
Suroviny:
zaječí zadní běhy,
zaječí přední běhy,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
cukr,
víno červené,
rum,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
jalovec,
sůl,
rozmarýn,
tymián,
povidla švestková,
protlak rajčatový
Komentáře (7)