Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Sejkory, halušky, bramborák i mnoho dalších názvů dle regionu. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo na plotně, jako ho pekly naše babičky.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 648 kJ / 1 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,27 g |
Tuky | 3,34 g |
Vláknina | 38,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 330,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66r7
Moje poznámka
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66r7
Nejnovější recepty
Makovec s hruškami
Přidáno před 4 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 14 minutami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 28 minutami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 1 hodinou
Terezčiny ořechové muffinky
Drauska před 1 hodinou
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Vendy007 před 2 hodinami
Milčiny macešky
Lenka95 před 2 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 2 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 2 hodinami
Café latte
nadihacek před 3 hodinami
Tématické fráze:
sejkory,
sejkory recept,
bramboráky jako od babičky,
krkonošský bramborák,
krkonošské recepty,
krkonošská jídla,
bramborové sejkory,
recept sejkory,
recept na sejkory,
krkonošské bramboráky,
sejkory na sladko,
krkonoské sejkory,
jídlo sejkory,
bramboráky z nových brambor,
krkonošský guláš recept,
krkonšské sejkorky,
bramborák na plotně,
babiččiny bramboráky,
krkonošsky gulaš,
kaborky
Suroviny:
brambory,
krupice pšeničná,
česnek,
kmín drcený,
cibule,
majoránka,
sůl,
tuk na smažení,
sádlo
Komentáře (122)
a my je tu na topkách dokonce máme
https://www.toprecepty.cz/recept/13418-valasske-po...
indrja (neregistrovaný/á): tuhle variantu jsme také dělali a dělávám
Nám to pekl děda a říkali jsem tomu bramborový dědek - po něm. Ten česnek a slaná chuť dohromady se sladkým ovocem - nádhera.
Krupice se tam dává od pradávna. Jinak ať si tam každý dává, nač je zvyklý, třeba i hladnou mouku