Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 927 kJ / 2 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,88 g |
| Tuky | 112,07 g |
| Vláknina | 46,48 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 460 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 213,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny.
Krok 2: Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, přidávají se brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře.
Krok 3: Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen.
Krok 4: Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem. Jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho jakou délku vaření daná surovina vyžaduje.
Krok 5: První dáme vařit zelí, maso a tak dále. Obvykle vaříme 2 až 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity.
Zveřejněno 30. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotlíkový Eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDWz
Moje poznámka
Kotlíkový Eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RDWz
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 19 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 15 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Darwin před 2 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 2 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 4 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 4 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 4 hodinami
Tématické fráze:
kotlíkové recepty,
vaření v kotlíku recepty,
eintopf,
eintopf recept,
vareni v kotliku,
recepty pro vaření v kotlíku,
pečené maso v kotliku na ohni recepty,
recept do kotlíku,
eintopf recepty,
recept eintopf,
kotlikove.recepty.na.ohni,
recepty vařit v kotlíku,
kotlíkové maso,
kotlíkové fazole,
recept z kotlíku,
antopf z mletého masa,
recepty do kotlíku na oheň,
co vařit v kotlíku,
jak varit v kotlíku,
maso na kotlíku se zelím
Suroviny:
bobkový list,
klobása papriková,
olej,
vývar,
majoránka,
petržel,
kmín mletý,
nať petrželová,
česnek,
zelí bílé hlávkové,
brambory,
mrkev,
paprika sušená sladká,
maso mleté,
kukuřice mražená,
sůl,
cibule,
pepř mletý
Komentáře (5)