"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Crème fraîche se vyrábí ze smetany, do které se přidávají mléčné bakterie. K přípravě můžeme použít i tibetské kefírové houbičky. Výsledkem je hustá, lahodná, příjemně nakyslá smetana. Použít ji lze například ke grilované zelenině.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 050 kJ / 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 75,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Jz2
Moje poznámka
"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Jz2
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 21 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 22 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 24 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
crème fraîche,
tibetský kefír,
tibetská kefírovka houbami,
kerírová houbička,
kefirova kombucha,
tibetské hobičky,
creme fraiche z tibetske houby,
kefir z houbicek,
kefírový cedník,
creme fraiche recepty,
kombucha kefírovka,
smetana kefír 24 hodin,
kombucha-kefirovka,
kefír z kombuchy,
kombucha v naložený v mléce,
smetana z kefírové houby,
tibetskou kefirovou houbu,
kombucha v mléce,
huba tibi,
recepty z creme fraiche
Suroviny:
smetana ke šlehání,
houba kefírová
Komentáře (26)
Moc děkuji Iva
waccky@seznam.cz
libor.blaha@email.cz
Jo a rozmrazuj je pomalu v ledničce, ne naráz a prudce, rozhodně ne v mikrovlnce. Nejlépe fakt normálně v ledničce.
cecilka: nene, kombucha je jiná houba, podobná spíše lišejníku - tady odkaz.
http://www.kombucha.wbs.cz/Co-je-to-kombucha.html
Kefírovka, tedy tibetská houbička, je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech.
Tady si porovnej obě houby
http://www.kombucha-kefir.wz.cz/kefirka.html
Vďaka za informáciu.
Nebo