Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravské křupavé chipsy

Mnozí z nás milují opečenou křupavou kůžičku na mase. A proč si tedy tuto pochoutku nedopřát ve větším množství? Pokud vydržíte a nebudete nedočkavě otevírat troubu, budete odměněni křupavými škvarečky.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 443 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny160,00 g
Tuky100,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 600 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži, která je zcela zbavena tuku a je zcela hladká, tedy bez štětin, nebo jejich zbytků, nakrájíme na proužky 6 x 1,5 cm. Krok 2: Vložíme do mísy a promícháme poctivě se solí, pepřem a kdo chce „pikantoš“ tak s troškou chilli. Krok 3: Na plech dáme pečicí papír a rozprostřeme ochucenou kůži. Povrch přikryjeme nejlépe nějakou „hustší“ mřížkou, jelikož v troubě začne kůže poskakovat. Krok 4: Pečeme, dokud není kůže zcela pokryta puchýřky, je zlatavá a zcela křupavá. Krok 5: Podáváme k pivu či vínu.

TIP: Jak zbavit bůček kůže - návod

Zveřejněno 28. 2. 2016

Poznámka autora Colombo65

Věřte, že tato pochoutka si najde svoje milovníky i odpůrce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské křupavé chipsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MA1G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravské křupavé chipsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MA1G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Fakira: Váš komentář jistě mnohé pobavil, no některé mohl i nepříjemně překvapit .. Prosím, dbejte příště na správné volení slov a jakési úhlednosti češtiny. Je možné, že příště Vám již takové komentáře nebudeme tolerovat.

a cá jako při jakej teplotě, kamoš to měl jedenklrát v pekáčku a já to u něj zírala jako krtek na žížalu, toš prý kůže a tvářil se jako odrbanej finančákem, ale socka to nebyl a je to super, akorát já to pak zkoušela a bud málo nebo moc nebo iné kůže, nevím, tak to zkusím v horkovzdušce jako rybu a pak dám vědít nebo pořidám můj postup a asi to poředem ovařím, nebo je to blbě? Poradtě mi děcka

josef krejci 19. 1. 2018 19:58
Jsou vynikající,vyzkoušel jsem i s česnekem-jedinečná ňamka

Hned zítra na to vlítnu, už mi tečou sliny!!!

Dejte tomu jiný název,na Moravě by to ani čokl nežral.8-(

Jááj to môže byť dobrota!:-p

Lenka Paličková 26. 4. 2017 09:24
Jarmila: Právě jsem je dodělala, jsou skvělé, vyzkoušej. Mizely ještě horké. :-D

Řadím se k těm milovníkům, křupavé kůžičky můžu:-D:yes:

:yes:7.:yes: Mňam.

Tak na to nemám odvahu :-S

mamenka:tady myslím,že jsi se s porovnáním dost sekla:no::no::no:

Toto jídlo bych nepozřela ani náhodou! Silně mi to připomíná "kuchaře" Hrušku.

mamenka: Je to výborné a dokonce je to i na trhu (koupil jsem to v Penny).:yes:

Vypadají velmi lákavě :-p

S cholagolem nebo bez;-), pochoutka to zcela je :-p:yes::-K + 3:yes:

asi bych neodolala - s pomocí Cholagolu bych to zvládla:yes:

Tak já se jako první hlásím mezi milovníky!!!!:-p:yes:

Tématické fráze:
čhipsy z vepřove kuže, vepřové chipsy, vepřové kůžičky, chipsy z vepřových kůží, chipsy z kuže, křupavá vepřová kůže, moravské čipsy, křupavé vepřove kuže, vepřové kůžičky recepty, top recepty.cz čhipsy z vepřových kůžiček, smažené vepřové kůžičky, vepřové kůže pečené, křupavá kůže, křupavá vepřová kuže recepty, chips vepřové kůžičky, veprova kuze chips, syrova veprova kuze recept, křupavá pochoutka k pivu, chipsy z vepřových kuzi, veprove kuze chipsy

Suroviny:
kůže vepřová, sůl, pepř mletý, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu