Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné kotletky se po důkladném marinování promění v šťavnatý pokrm plný chuti, který ozvláštní sváteční menu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 595 kJ / 2 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,93 g |
| Tuky | 214,60 g |
| Vláknina | 9,62 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 198 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 23,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme bylinkové máslo. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Bylinky na máslo nasekáme a utřeme se změklým máslem, česnekem, solí a pepřem. Vyklopíme na potravinovou fólii, zabalíme do válečku a dáme ztuhnout do lednice.
Krok 3: Kotletky očistíme tak, aby část kosti zůstala odkrytá – odstraníme maso, blány a šlachy ze spodní části kosti.
Krok 4: Na marinádu smícháme olej, hořčici, šťávu z citrónu a worcesterskou omáčku. Osolíme a opepříme.
Krok 5: Přidáme natrhaný tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin.
Krok 6: Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Krok 7: V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme jemně nasekané bylinky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Necháme vychladit.
Krok 8: Listy salátu dáme do mísy, přidáme na oleji krátce restovanou nakrájenou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme.
Krok 9: Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky.
Krok 10: Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat.
Krok 11: Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.
Zveřejněno 5. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzPX
Moje poznámka
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzPX
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 40 minutami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 4 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 36 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 2 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 3 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 3 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 4 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 5 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 9 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kotleta recept,
telecí kotleta recepty,
jehněčí kotleta,
jehneci kotleta bez kosti,
jehněčí kotletky nejlepší recept,
jehneci kotlety s kosti recepty,
jehněčí kotlety recept,
recept telecí kotletky,
jehněčí kotleta s ksti,
jehněčí kotleta s kostí,
jehněčí kotlety s kostí,
kotlety s bylinkovými brambory,
jehneci kotlety s s kostí recepty,
jehněčí kotlety,
jehněčí kotletka,
jehněčí kotleta máslo citron rozmarýn,
recept jehněčí kotletka,
jehněčí kotlety se zelím,
jehněčí kotletky bez kosti nejlepší recept,
recept-jehněčí kotleta s kostí
Suroviny:
hořčice,
citron,
olej,
omáčka worcesterová,
tymián,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
petrželka,
koření oregáno čerstvé,
estragon,
šalvěj,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
řepa červená listy,
cibule červená,
olej,
česnek,
sůl,
pepř sečuánský,
brambory,
rajče cherry
Komentáře (11)
a já vidím jehněčí kotletky,ty jsou psané i v surovinách
A jsou tedy telecí nebo jehněčí?