Postup přípravy
Krok 1: Den předem vezmeme plátky roštěnky, naklepeme lehce z obou stran klouby prstů.
Krok 2: Ve hmoždíři roztlučeme hrst celého pepře (nejlépe barevného) s velkou špetkou soli. Vmasírujeme do masa. Zakápneme olejem, opět vmasírujeme a necháme v lednici do druhého dne. Druhý den maso z lednice vyndáme alespoň hodinku před přípravou.
Krok 3: Druhý den dáme na pánvičku kapku oleje a opečeme z obou stran do křupava slaninu.
Krok 4: Plátky šunky rozkrojíme na půl a na pánvi také opečeme do křupava.
Krok 5: Slaninku i šunku dáme na teploodolnou misku a vložíme do trouby (100 °C) a necháme hřát.
Krok 6: Do kastrůlku vyklopíme fazole, prohřejeme, podle chuti dosolíme.
Krok 7: Na pánvi uděláme vejce na volská oka (jak kdo rád – my raději tekutější).
Krok 8: Dáme na talířek a také strčíme do trouby, aby zůstala teplá.
Krok 9: Rozehřejeme si na sucho grilovací pánev, když začne kouřit, přikápneme trochu oleje, rozetřeme.
Krok 10: Vložíme plátky roštěnky a necháme bez jakéhokoli dalšího zásahu dělat 3 minuty z jedné strany. Pak otočíme, v případě, že grilovací pánev hřeje někde víc a někde míň, přeházíme je. Děláme další 3 minuty. Znovu obrátíme a maso otočíme o 90 stupňů, aby se nám udělala mřížka. Stačí 1 minutka. Opět otočíme – opět 1 minutka. Přendáme na talíř a nejlépe pod kusem alobalu necháme chvilku odpočinout (cca 5 min, dýl to stejně nikdy nevydržíme čekat).
Krok 11: Podáváme s fazolemi, na maso dáme volské oko a celé dozdobíme slaninou a šunkou, případně přidáme něco zeleného.
Zveřejněno 6. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kovbojský stejk (steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Nog
Moje poznámka
Kovbojský stejk (steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Nog
Nejnovější recepty
Fazole na paprice s uzeninou
Přidáno před 1 hodinou
Halušky se slaninou a brynzou
Přidáno před 13 hodinami
Špízy z bůčku
Přidáno před 13 hodinami
Závitek plněný sýrem a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený bramborák s hermelínem a tvarůžky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mexický bramborový salát
cookamater před 10 minutami
Šumavský závitek
MIKIKE před 1 hodinou
Krůtí prsa zapečená se zeleninou
alca2 před 1 hodinou
Dvojctihodné luxus koláčky
Jitinka před 4 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 10 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 10 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 11 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 11 hodinami
Ginger-Shot
Gurman_HOLUB před 14 hodinami
Tématické fráze:
stejk,
jak udělat stejk,
kovbojsky veprovy steak,
stejk recept,
stejk priprava,
stejk z roštěnky,
vepřový steak kovboj,
stejk z krkovicky,
stejk se slaninou a vejcem,
fazole k steaku,
druhy pripravy stejku,
steak a fazole,
grylovaci pánev,
stejk s volské oko,
kovbojský steak z vepřové panenky,
stejk na panvi,
kuřecí steak kovboj,
stejk z trouby,
kovbojský steak s fazolí,
stejk z roštěnce
Suroviny:
roštěná hovězí,
sůl,
pepř celý,
olej,
fazole v tomatové omáčce,
slanina anglická,
šunka,
vejce
Komentáře (4)
Jinak postup, jak uvádím, máme mnohokrát vyzkoušený - jak píše Drobek, steak je machrovina.
A jestli si kdysi kdesi kovboj klepnul ke stejku vejce nebo ne - to se fakt hádat nemíním