Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,59 g |
Tuky | 17,76 g |
Vláknina | 13,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 265,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca hodina a půl).
Krok 2: Těsto vyndáme, opatrně do něj vmícháme šalvěj a vyválíme na placku o průměru 25 cm.
Krok 3: Přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem a necháme půlhodiny kynout.
Krok 4: Poté do placky uděláme prsty hluboké důlky a necháme kynout ještě další půl hodiny.
Krok 5: Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Placku potřeme olejem a posypeme nasekaným česnekem a hrubozrnnou solí.
Krok 6: Pečeme 25-30 minut.
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
Moje poznámka
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrová omáčka
Antonausprag před 1 hodinou
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 2 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 3 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 3 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 4 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 6 hodinami
Bezinková šťáva
Anna.Milkova před 6 hodinami
Tématické fráze:
focaccia,
foccacia recept,
foccacia,
fokacio,
focaccia recept,
foccacia z domácí pekárny,
foccacia video postup,
domácí foccacia,
foccacia domácí pekárna,
recepty pro domácí pekárnu,
domácí focacia,
recept focaccia,
fokacia,
focacio,
recept na focaccia,
foccacia v domácí pekárně,
focaccia recept na plech,
focaca,
šalvěj recepty,
foccacia se šalvěji
Suroviny:
voda,
olej olivový,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
cukr krupice,
droždí sušené,
šalvěj sušená,
česnek,
olej olivový,
sůl hrubozrnná
Komentáře (26)
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy
Rebeko, je to http://www.toprecepty.cz/recept/4813-lilek-v-marin.... Hodí se k sobě báječně (tedy podle mě...).